Finanszírozási megoldások a feldolgozószektor számára

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 06. 19. 11:06

Az elsődleges feldolgozóipar igényeinek megfelelő finanszírozási megoldást kínál az MKB Bank. Szakértő hozzáértéssel, fejlesztési ötletekkel és finanszírozási megoldással támogatja a szektorban működő vállalkozásokat. Az MKB Bank partnere a feldolgozóiparnak; a cukrászokra, a pékekre és a húsfeldolgozókra is fókuszál, hogy egyre tudatosabban használják és válasszák meg azokat a pénzügyi finanszírozási termékeket, melyek a leginkább testhezállóak.

Simon Attilát, az MKB Agrárpartner szakmai vezetőjét kérdeztük.

– Milyen banki terméket kínál az MKB Bank az elsődleges feldolgozóiparban működő vállalkozásoknak?

– Az MKB Banknál elérhető Agrár Széchenyi Kártya kiváló lehetőség a vállalkozások számára a likviditási problémák megoldására. Egy olyan kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességvállalási díjtámogatásban részesített hitelkonstrukcióról van szó, amely egyesíti a hitel és a bankkártya előnyeit. A fizetendő kamat 1 százalék alatt maradhat. Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt 50 millió Forintig ingatlanfedezet nélkül nyújtjuk; maximális összege 100 millió Forint lehet. 100 millió forint összegben az MKB Banknál volt az elsők között igényelhető a piacon.

Milyen előnyei vannak az Agrár Széchenyi Kártya hitelnek?

Az intézményi garanciák lehetőségét kihasználva, 50 millió Forint összegig ingatlanfedezet nélkül használható fel az igényelt hitelkeret. Amennyiben nem kerül azonnal felhasználásra a keret és a vállalkozásnak esetleges későbbi vagy nem belátható költségei merülnek fel, addig az összeg szinte költségmentesen a számlán tartható. Igény szerint bármikor a vállalkozás rendelkezésére áll a forrás, amely így akár tartaléknak is tekinthető. Az összeg a vállalkozások számára szabadon felhasználható.

Költségeket lehet vele megtakarítani, hiszen a szokásos kártya- és hiteldíjak jelentős része nem kerül felszámításra. A hiteligénylés folyamata egyszerű, ami megkönnyíti a vállalkozások életét. A visszatörlesztett összeg a futamidőn belül ismét felhasználható. A hitelhez kapcsolódó bankkártya segítségével az igénylő gyorsan hozzáférhet a hitelkerethez, készpénz nélkül vásárolhat belföldön és külföldön egyaránt.

– Pontosan kik élhetnek a lehetőséggel?

– Minden olyan vállalkozás, amely mezőgazdasági termékek elsődleges feldolgozásával és forgalmazásával foglalkozik és legalább egy éve működik a piacon. A kézműves termékeket előállító vállalkozások számára is kiváló lehetőségeket biztosíthat az Agrár Széchenyi Kártya hitel, hiszen a hozzáadott érték sokszor plusz invesztíciót igényel részükről.
Büszkék vagyunk arra, hogy tapasztalt szakértőink és pénzügyi termékeink segítségével Szó Gellértet és Dánielt is segíthetjük vállalkozásuk, a G&D Kézműves Cukrászat és Pékség fejlesztésében. A testvérpár 2015-ben a pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltortával, 2016-ban pedig az Őrség Zöld Aranya tortával nyerte el az Ország Tortája címet. 2017-ben év croissant-ja termékdíjjal is gazdagabbak lettek.

A vállalkozásokat ismerő és értő pénzügyi partnerként támogatjuk a cégek működését és ennek érdekében az igényeikhez és lehetőségeikhez igazodó finanszírozást nyújtunk.

(X)

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink