Fenntartható fehérjékre szakosodott központot nyitott a Bezos Earth Fund Észak-Karolinában
A Bezos Earth Fund bízik abban, hogy a North Carolina State University egyetemen működő új Bezos Center for Sustainable Protein a környezetbarát, egészséges, ízletes és megfizethető étrendi fehérjék biogyártó központjává válik.
Az új létesítmény május végén nyílt meg az egyetemen, és a következő öt évben 30 millió dollárnyi (27,7 millió euró) beruházásban részesül. A Bezos Earth Fund az Amazon alapítója, Jeff Bezos ötlete alapján jött létre.
A finanszírozás három fő területre összpontosít: növényi alapú termékekre; precíziós fermentációra az élelmiszerekben felhasználható fehérjék és tápanyagok, valamint állati sejtekből tenyésztett hús előállítására.
Az új létesítmény megnyitása része a Bezos Earth Fund azon kötelezettségvállalásának, hogy egy fenntartható fehérjealternatívákra összpontosító, nyílt hozzáférésű kutatási és fejlesztési központok hálózatát hozza létre.
A létesítményben az egyetem számos egyetemi partnerrel, köztük az N.C. A&T State Universityvel, a University of North Carolina at Pembroke-val, a Duke Universityvel és a Forsyth Tech Community College-al és több mint 20 ipari partnerrel dolgozik együtt.
Biogyártó cégek
A létesítmény a biogyártó cégek számára is lehetőséget biztosít majd arra, hogy Észak-Karolinában telepedjenek le, ami támogatólag hathat a helyi gazdaságra és munkaerőpiacra.
– A központtal olyan megoldásokat szeretnénk kidolgozni, amelyek szélesebb, egyszerre ízletes és fenntartható választékot kínálnak a fogyasztók számára – mondta el Bill Aimutis, az új központ társigazgatója, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a fenntartható fehérjetermelőkkel és induló vállalkozásokkal való együttműködésben.
Ez a bejelentés a Bezos Earth Fund 1 milliárd dolláros támogatási kötelezettségvállalására épül, amelynek célja az élelmiszer- és mezőgazdasági rendszerek átalakítása világszerte a bolygó veszélyeztetése nélkül.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Növényi alapú pop-up üzletet nyitott az Impossible Foods Chicagóban
Impossible Quality Meats néven nyitotta meg az Impossible Foods pop-up koncepcióját Chicago Uptown…
Tovább olvasom >Növényi alapú Lurpak az Egyesült Királyságban és Dániában
Az Arla Foods multinacionális szövetkezet a Lurpak vaj növényi alapú…
Tovább olvasom >Felelős e-kereskedelmet várnak el a lengyel vásárlók
A lengyel vásárlók egyre inkább elvárják az online boltoktól a…
Tovább olvasom >További cikkeink
30 százalékos kedvezmény kell a sikerhez a Black Friday-on
Az idei Black Friday szezonban a fogyasztók várhatóan többet vásárolnak…
Tovább olvasom >Burgonyahelyzet Magyarországon: olcsóbb, de nem problémamentes
A burgonya, mint alapvető élelmiszer, minden évben reflektorfénybe kerül, különösen…
Tovább olvasom >Idén is a tavalyi áron kaphatjuk a karácsonyi halat
A tavalyinál kedvezőtlenebb időjárási körülmények hatására a haltermelők idén összességében…
Tovább olvasom >