Fenntartható fehérjékre szakosodott központot nyitott a Bezos Earth Fund Észak-Karolinában
A Bezos Earth Fund bízik abban, hogy a North Carolina State University egyetemen működő új Bezos Center for Sustainable Protein a környezetbarát, egészséges, ízletes és megfizethető étrendi fehérjék biogyártó központjává válik.
Az új létesítmény május végén nyílt meg az egyetemen, és a következő öt évben 30 millió dollárnyi (27,7 millió euró) beruházásban részesül. A Bezos Earth Fund az Amazon alapítója, Jeff Bezos ötlete alapján jött létre.
A finanszírozás három fő területre összpontosít: növényi alapú termékekre; precíziós fermentációra az élelmiszerekben felhasználható fehérjék és tápanyagok, valamint állati sejtekből tenyésztett hús előállítására.
Az új létesítmény megnyitása része a Bezos Earth Fund azon kötelezettségvállalásának, hogy egy fenntartható fehérjealternatívákra összpontosító, nyílt hozzáférésű kutatási és fejlesztési központok hálózatát hozza létre.
A létesítményben az egyetem számos egyetemi partnerrel, köztük az N.C. A&T State Universityvel, a University of North Carolina at Pembroke-val, a Duke Universityvel és a Forsyth Tech Community College-al és több mint 20 ipari partnerrel dolgozik együtt.
Biogyártó cégek
A létesítmény a biogyártó cégek számára is lehetőséget biztosít majd arra, hogy Észak-Karolinában telepedjenek le, ami támogatólag hathat a helyi gazdaságra és munkaerőpiacra.
– A központtal olyan megoldásokat szeretnénk kidolgozni, amelyek szélesebb, egyszerre ízletes és fenntartható választékot kínálnak a fogyasztók számára – mondta el Bill Aimutis, az új központ társigazgatója, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a fenntartható fehérjetermelőkkel és induló vállalkozásokkal való együttműködésben.
Ez a bejelentés a Bezos Earth Fund 1 milliárd dolláros támogatási kötelezettségvállalására épül, amelynek célja az élelmiszer- és mezőgazdasági rendszerek átalakítása világszerte a bolygó veszélyeztetése nélkül.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
HiPP 100%-ban növényi alapú termékcsalád
A HiPP bevezeti a tisztán növényi alapanyagok felhasználásával készült bébiétel-termékcsaládját,…
Tovább olvasom >IFFA 2025: megmutatta erejét a hús- és fehérjeipar Frankfurtban
Több mint 1000 kiállító és 63117 szakmai látogató részvételével zajlott…
Tovább olvasom >AI-jal gyorsítja az Amazon az aznapi kiszállítást Európában
Az Amazon bejelentette, hogy a következő 12 hónapban 20 új…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egy korszak lezárul, egy új indul – marketingvezetői váltás az Eisbergnél
Két év után búcsúzik az Eisbergtől Gál Judit, a cég…
Tovább olvasom >Új korszak a világgazdaságban? – Új kihívások hazánk előtt
2025 májusa a világgazdaságban a változások felgyorsulását hozta. A Közel-Keleten…
Tovább olvasom >Így maradhat egészséges a haj és bőr a közeledő nyári kánikulában is
A hajformázás, festés és szárítás mind gyengíthetik a haj belső…
Tovább olvasom >