Frissáru házhozszállítási szolgáltatást indít a DPD Portugáliában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 10. 24. 09:36

Új frissélelmiszer- és ital-házhozszállítási szolgáltatást indított a DPD Portugália szárazföldi területein.

A hőmérséklet-szabályozott (0° és 4°C közötti) DPD Fresh szállítási szolgáltatás célja, hogy támogassa a termelőket és a forgalmazókat friss termékeik értékesítésében, valamint a fogyasztókat az ezekhez való hozzájutásban.

A szolgáltatás magában foglalja a hőmérséklet rögzítését a szállítás időpontjában és annak rendelkezésre bocsátását a szállítási igazoláson, ami nagyon hasznos az olyan vállalkozások számára, mint az élelmiszerüzletek vagy a HoReCa szektor – közölte a vállalat.

DPD Fresh

A DPD Portugal a DPD Fresh támogatása érdekében fejlesztette infrastruktúráját, beleértve a szállítát fő útvonalait és logisztikai központokat is, amelyek mindegyike hűtőházakkal van felszerelve.

A szolgáltatás a hét hat napján érhető el, a kiszállítások a begyűjtést követő reggelen történnek, így ez a leggyorsabb országos szolgáltatás Portugáliában.

A DPD célja, hogy vezető szerepet töltsön be a hőmérséklet-szabályozott csomagszállításban.

Európai terjeszkedés

Portugáliát megelőzően a DPD az európai terjeszkedési folyamat részeként Spanyolországban, Franciaországban, Belgiumban, Luxemburgban, Olaszországban, Litvániában és Franciaországban is sikeresen bevezette a friss termékek hőmérséklet-szabályozott kiszállítását.

A DPD éves elemzése szerint jelenleg az online fogyasztók 71%-a vásárol fogyasztásra kész meleg és hideg élelmiszereket, 46%-a pedig kész ételeket.

Emellett a portugál fogyasztók szokásai is átalakultak: egyre többen fogyasztanak helyi forrásból származó, egészséges, diétás, vegán vagy biotermékeket, ugyanakkor a fenntarthatóságra is ügyelnek.

ESM

Kapcsolódó cikkeink