Élelmiszermustra a Kaposvári Egyetemen

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 12. 21. 11:05

Gyakran elég, ha egyetlen tömegtermékben csalódik a fogyasztó, ám ha többször is kedvezőtlen tapasztalatot szerez az áruházakban, akkor szinte bizonyos, hogy olyan terméket keres, amelyről biztosan tudhatja, hogy az jó minőségű – hangzott el azon az élelmiszermustrával egybekötött kaposvári rendezvényen, amelyen huszonkét helyi kistermelő mutatta be a Kaposvár kincse védjeggyel minősített portékáját a Kaposvári Egyetemen (KE) – írja a Magyar Idők.

kaposvar– Olyan helyi termékeket sorakoztatnak fel a termelők, amelyek színesítik a magyar élelmiszeráru-kínálatot és amelyeknek helyük kell, hogy legyen a magyar élelmiszer-termelésben és étkezési kultúrában – jelentette ki a rendezvényen Borbás Zoltán, az egyetem kancellárja.

Szigeti Orsolya, a KE intézetvezető docense szerint a hazai fogyasztók húsz százaléka érdeklődik tudatosan a helyi termékek iránt. A szakértő szerint a vásárlók egy része a tömegtermékek mellett vagy helyett olyan élelmiszert keres, amelyről tudja, hol készült, kik készítették, és ha panasza van, tud kihez fordulni.

A 2014-ben meghirdetett Kaposvár kincse programba eddig harminc helyi kistermelő kapcsolódott be, és csaknem száz védjegyezett termék szerepel a Kaposvári Városfejlesztési Kft. listáján.

– A városi piacon egy jó minőségű, egészséges élelmiszereket kínáló kistermelői bolt nyílt, ahol minden védjegyes termék megvásárolható – ezt már Szabó Zoltán, a kft. ügyvezetője mondta lapunknak. Emlékeztetett arra is, hogy a védjegyhasználatot csak olyan termékek nyerhetik el, amelyeket legalább ötven százalékban vagy annál akár jóval nagyobb arányban Kaposváron és a város 40 kilométeres vonzáskörzetében, illetve Somogy megyében állítottak elő. (Gulyás J. Attila, magyaridok.hu)

Kapcsolódó cikkeink