Élelmiszer-biztonsági kompetencia-központ lesz a Debreceni Egyetem
Az élelmiszer-biztonság és -nyomonkövetés rendszerében való tudományos-üzleti együttműködésről írtak alá megállapodást a Debreceni Egyetem és a fejlesztésben részt vevő hazai vállalkozások képviselői.
A nemzetközi összefogásban, jelentős magyar részvétellel fejlesztett, TE-FOOD elnevezésű blockchain-alapú megoldás ma a világ legfejlettebb, legbiztonságosabb és ugyanakkor legolcsóbban üzemeltethető élelmiszer-biztonsági rendszere. Az intézményben elindítják az ehhez kapcsolódó új technológiát oktató képzést, hogy Debrecenben egy meghatározó európai élelmiszer-biztonsági kompetenciaközpont alakulhasson ki. //
Kapcsolódó cikkeink
A magyar fogyasztók aflatoxin terhelését vizsgálták a Nébih szakemberei
A Debreceni Egyetem és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közös…
Tovább olvasom >Nagy István: Brüsszel nem kockáztathatja az élelmiszer-biztonságot
Brüsszel nem kockáztathatja az élelmiszer-biztonságot, az EU vezetésének vissza kell…
Tovább olvasom >Biztosított a minőség
A minőségbiztosítási elvárások egyre szigorúbbá válnak, aminek köszönhetően egyre biztonságosabb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nem füstöltek el a grillsajtok
Bár tavaly a grillsajtok piaca egy kisebb összeomlást élt át,…
Tovább olvasom >Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >