Eladja a svéd Essity a hongkongi Vindában lévő többségi tulajdonát

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 05. 18. 09:06

A svéd Essity elindította a hongkongi Vinda Internationalben meglévő 52%-os részesedésének eladását – közölte a Reuters két, a kialakult helyzetet ismerő forrásra hivatkozva.

Az eladással kapcsolatban az Essity tanácsadója a Bank of America, amely információkat juttatott el a potenciális vevőkhöz, köztük számos magántőkealapnak – jelezte az egyik forrás és egy harmadik, az ügy részleteit ismerő személy.

A részesedés értéke a keddi (május 16.) záráskor 1,7 milliárd dollár volt.

Az első körös, nem kötelező érvényű ajánlatokat az egyik forrás szerint június végéig kell benyújtani.

Az érdekelt felek vizsgálják a tranzakció lehetséges struktúráit, és az Essity 52%-os részesedésére tett ajánlat akár a teljes vállalat felvásárlását is elindíthatja – mondták a források, hozzátéve, hogy a tárgyalások még nagyon korai szakaszban vannak.

A svéd higiéniai termékeket gyártó vállalat a múlt hónapban közölte, hogy stratégiai felülvizsgálatot kezdeményezett a Vindában lévő részesedésének tekintetében, mert csökkenteni kívánja a fogyasztói papírzsebkendő üzletág részesedését a csoport értékesítéséből.

Az Essity szóvivője elmondta, hogy a felülvizsgálat még épp csak elkezdődött és mondanivaló hiányában nem kommentálta a „piaci híreszteléseket”. A Vinda nem válaszolt azonnal a megkeresésre és a Bank of America sem kívánt nyilatkozni.

Az 1985-ben alapított Vinda fő üzleti szegmensei közé tartoznak a papírzsebkendők, az egészségügyi betétek, valamint a felnőtt- és babapelenkák.

A vállalat honlapja szerint 8 márkával és 13 gyártóbázissal rendelkezik, amelyek közül 10 Kína szárazföldi területén található.

Reuters

Kapcsolódó cikkeink