Egyre több a védjegyes élelmiszer a helyi termékek kaposvári boltjában

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 03. 31. 11:25

Az uniós támogatással 105 millió forintból megvalósult Kaposvár Kincse program keretében egyre több a védjegyes élelmiszer a helyi termékek kaposvári boltjában – közölte a helyi termékek népszerűsítését célzó programot megvalósító konzorcium az MTI-vel.

kaposvar kincse

A Kaposvár Kincse programban jelenleg 27 termelő közel 100 terméke kapott védjegyet. Az e jelzéssel ellátott termékek helyi alapanyagokból készültek és garantált a jó minőségük – áll a kaposvári önkormányzat, a Zselici Forrás Kft. és a Kaposvári Nagypiac Kft. alkotta konzorcium közleményében.

A “Kaposvári helyi termékvédjegy és helyi termékek boltjának kialakítása című projekt” célja a helyi termelés és fogyasztás összekapcsolása, a termékek megkülönböztetése, a megbízható, jó minőségű élelmiszerek fókuszba állítása, a fogyasztói döntések befolyásolása, továbbá a termelők ösztönzése a minőségfejlesztésre, így a helyi gazdaság fejlesztése, valamint Kaposváron és környékén a fenntarthatóbb életmód elősegítése – olvasható a közleményben.

“Kaposváron az élelmiszergazdaság erősítése stratégiai kérdés, az önkormányzat mindig is kiemelt ágazatként kezelte a területet”- hangsúlyozták a projekt megvalósítói. Hozzátették: a védjegyprogram a helyi élelmiszeripar tudatos fejlesztésének része, amely hozzájárul a környezettudatos fogyasztás erősítéséhez, és a foglalkoztatás növeléséhez is.

A védjegyes élelmiszereket a Nagypiac területén árusító Helyi Termékek Boltjában helyi őstermelők és nagy élelmiszer-feldolgozó vállalatok termékei – egyedi ízesítésű sajtok, kolbászok, péksütemények, mézek, lekvárok – egyaránt megvásárolhatók.

A konzorcium reményei szerint a múlt év októberétől igényelhető, Kaposvárral azonosítható Kaposvár Kincse minősítéssel ellátott termékek egyúttal turisztikai attrakcióvá is válhatnak. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink