Drónos kiszállítást indít jövőre az Amazon Európában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 10. 26. 09:14

Az Amazon bejelentette, hogy jövő évtől kezdve drónokat tervez használni a csomagok vásárlóknak történő kézbesítése során az Egyesült Királyságban és Olaszországban. A szolgáltatás egyelőre nem közölt helyszíneken lesz elérhető 2024-ben és keretében a vásárlók akár 2 kilogramm súlyú árucikkeket rendelhetnek drón által kézbesítve saját kertjükben.

Az Amazon jelenleg az Egyesült Államok két államában kínál drónos kiszállítást legfeljebb 2,2 kilogramm súlyú árukra. Az európai terjeszkedés során az Amazon szorosan együttműködik az európai és nemzeti hatóságokkal a szabályozások betartása érdekében. A vállalat hamarosan nyilvánosságra hozza a kísérletbe bevont első olyan területeket, ahol a drónos kiszállítás elérhető lesz a vásárlók számára.

A rendelési folyamat során az ügyfelek választhatják a drónos kiszállítást, ha az elérhető a területükön. A megrendelés teljesítése során a csomagot szállító drón a megrendelő kertjébe repül, majd visszatér a bázisra.

A drónos kiszállítás iránt érdeklődő vásárlóknak előbb engedélyt kell kapniuk. A drónnak tágas nyílt térre van szüksége ahhoz, hogy egy csomagot körülbelül 3,6 méteres magasságból kézbesítsen. Az Egyesült Államokban a vásárlók egy QR-kóddal ellátott jelzőt helyeznek el a gyepen, amely a drónt a kézbesítés helyére irányítja. Az Egyesült Királyságban az Amazon marker nélküli kiszállítást tervez, ahol a drónok GPS segítségével azonosítják a kézbesítési helyeket.

A kiszállításokat az Amazon által 2023 végén bemutatandó kisebb és csendesebb MK30-as drón fogja végezni. Ez a drón enyhe esőben és szélben is képes működni, és akár 12 kilométert is képes megtenni egy szállítás során.

Ecommerce News

Kapcsolódó cikkeink