Dr. Szűcs László: „A fejlődés a túlélés záloga”

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2022. 02. 14. 19:00

Milyen munkakörnyezet vár ránk a jövőben? Milyen változásokat hoz a home office által kikényszerített digitalizáció? És miként nyitja ki a világot a munkavállalók számára a távmunka? Többek közt ezekről a témákról beszélgetett Dr. Szűcs László, a PwC Legal ügyvédje Krizsó Szilviával a Future Talks második évadának első adásában.

Dr. Szűcs László, a PwC Legal ügyvédje

A járvány szó szerint néhány hét alatt préselte ki a munkahelyekből mindazt a technológiai fejlesztést, amit sokkal hosszabb idő alatt szeretettek volna bevezetni. A home office ritka jutalomból a túlélés eszközévé vált, s magával hozott egy sor változást, amelyre aligha lehetett felkészülni.

Dr. Szűcs László szerint minden, de minden megváltozott a munka világában az elmúlt két évben: a kommunikáció, a munkakörnyezet, a cégstratégiák. Ehhez alkalmazkodni munkaadónak és munkavállalónak egyaránt nehéz, ráadásul a szakember szerint óriásiak a generációs különbségek is e tekintetben.

Krizsó Szilvia

– Míg a harminc alattiak esetében evidencia a digitális intelligencia magas foka, az ötven felettieknél más a helyzet: nekik nehezükre esik egyik programról a másikra ugrálni, mivel alacsonyabb a digitális IQ-juk. Viszont dolgozni nekik is kell. Ennek a fejlesztése tehát a túlélés záloga – hangsúlyozta Dr. Szűcs László.

A teljes beszélgetést meghallgathatja és megnézheti az alábbi platformokon, a linkekre kattintva:

Youtube:

https://youtu.be/-U6nGoRdEF4

Facebook:

https://www.facebook.com/trademagazin.hu

Soundcloud:

https://soundcloud.com/trade-magazin

Spotify:

https://open.spotify.com/show/1imr2D62BIXEzsr5RNABLu

Trade magazin:

https://trademagazin.hu/hu/rendezvenyek/future-talks-business-podcast/

 Minden héten hétfőn 17 órakor új adással jelentkezik a Future Talks Krizsó Szilviával, a Trade magazin business podcastja.

 

Kapcsolódó cikkeink