Dobogós Kicsi Árak

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 02. 01. 08:00

Mint oly sok más diszkontláncé, a Plus története is Németországban kezdődött. A boltok száma hamar meghaladta az ezret, a terjeszkedésnek pedig további lendületet adott Németország egyesítése. A keleti nyitást is kihasználta a lánc, és az unió adta lehetőségeket is: ma nyolc országban térhetünk be – ha nem is mindig ilyen néven – Plus boltokba.A Plus 1972-ben jött létre, Duisburgban. Rövid időn belül ezer Plus üzlet szolgálta ki a német vásárlókat. 1992-től Kelet-Európában is megvetette a lábát. A lánc 2000-ben újrapozicionálta magát a „Kicsi Árak” szlogen mentén. A stratégia középpontjában a kedvesen megszemélyesített Kicsi Árak állnak, amely eredményeként a Plus Németországban fellépett a diszkontok képzeletbeli dobogójára.
A lánc nyolc európai országban – Németország, Lengyelország, Ausztria, Portugália, Románia, Görögország, Csehország és Magyarország – van jelen, és mindenhol előkelő pozíciót birtokol.
Az első magyar üzlet 1992 augusztusában nyílt meg, akkor még a német Tengelmann-csoport tagjaként, Tatabányán. A lánc üzleteinek megjelenését és területi elhelyezkedését a kezdeti időkben nagyban befolyásolta a privatizáció menete, így aztán túlnyomórészt budapesti üzletekből álló hálózatot alakítottak ki. Ugyanakkor egyértelmű célként merült fel, hogy minden 10000 lakos feletti településen jelen legyenek. Ma Budapesten és az ország 96 városában működnek Plus diszkontok, összesen 168 bolt.
A vállalat valamennyi üzlete kialakításánál nagy hangsúlyt fektet az igazi diszkontfilozófiát tükröző árpolitikára, a megfelelően kialakított széles áruválasztékra, valamint a jól áttekinthető árubemutatásra. Üzleteikben folyamatos akciókat, valamint közelségüknél fogva kényelmes vásárlási körülményeket, széles frissáru-kínálatot és elérhető diszkontárakat nyújtanak.
A kisebb eladótérrel rendelkező üzletei közel 2000, míg a nagyobbak 2200 terméket árusítanak. Magyarországon először és rendszeresen, minden hétfőtől hetente más és más akciókat kínálnak.

Kapcsolódó cikkeink