Diplomás cukrászok

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 11. 09. 10:22

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és a Szent István Egyetem.

Cukrász logó

A 2017-től kétévente meghirdetett – itthon egyedülálló – képzést indított a Szent István Egyetem. A képzés során a hallgatók megismerkedhetnek nemcsak a csokoládé-, de a kávé- és teakészítés rejtelmeivel, és komplex tudást szerezhetnek a kémiai alapokból, érzékszervi-, jogi- és gazdasági ismeretekből és a technológiai tudnivalókból.

Az ország első, diplomával elismert képzése magas szintű technológiai és műszaki felkészültséggel valósul meg, amelyet az ipartestülte által aláírt együttműködési megállapodás is szavatol. A partnerség a Csokoládé világnapja (július 7.) alkalmával jött létre a SZIE Budai Campusán. A hosszú távú szakmai kooperáció lehetőséget teremt az eddigi gyakorlatorientált képzés elmélyítésére, valamint hozzájárul annak népszerűsítéséhez is. Az oktatás keretein belül a Cukrász Ipartestület a hallgatók részére szakdolgozati kutatási témajavaslatokat ajánl, és szükség esetén konzulensre tesz javaslatot. Az együttműködés fókuszában a kutatás-fejlesztési projektek felkutatása is fontos szerephez jut.

Diplomás cukrászok

Már most jelentkezhetnek a képzés iránt érdeklődők

Bár a Csokoládé-, Kávé-, Teakészítő Mester Szakmérnök és Szaktanácsadó szakirányú továbbképzés következő évfolyama csak 2021-ben indul, a képzés iránt érdeklődők már most jelentkezhetnek.

Az együttműködés keretében augusztus 28-án és szeptember 4-én az ipartestület új tanműhelye adott otthont csokoládé témakörben a szakmai bemutatóknak a csokoládé-kávé-teakészítő mester szakmérnök hallgatók részére.

A bemutatókon töltött táblás csokoládé, formában készült bonbon, vágott bonbon, trüffel krém és mártott bonbon témakörökben a következő termékeket készítették el a hallgatók: mangó-passió-kókusz krémes táblás csokoládé, kalamansi gyömbéres bonbon, fekete ribizli marshmallow, rózsaborsos sóskaramell, ropogós-mogyorós bonbon, mogyoróhalom, ropogós mandulaszilánkok. //

Kapcsolódó cikkeink