Cukormentes üdítő az ünnepekre, cipekedés nélkül

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 11. 02. 11:19

Az otthoni üdítő készítésnek Magyarországon nagy hagyománya van. Nem véletlen, hogy szörpkínálatban biztos, hogy a dobogón végeznénk Európai többi országával összehasonlítva. A házi szörp készítésnek is nagy múltja van, és a kézműves vásárokról sem hiányozhatnak a kistermelői termékek. A mindenmentes, cukormentes és egészséges trend azonban a szörppiacot is elérte, így a gyártók folyamatosan azon kísérleteznek, hogy hogy tudnának egészségesebb alternatívát kínálni a túlcukrozott termékek helyett.

SS_splash_NEW„A Sodastream is lépést tart a fogyasztói magatartás változásával, ezért már évek óta szerepelnek a kínálatban csökkentett cukortartalmú vagy stevia-val édesített szörpök. A tapasztalatok azt mutatják, valóban megváltozott a vásárlók igénye, és egyre inkább az egészségesebb alternatívát nyújtó terméket választják, amennyiben létezik ilyen az adott termék piacán” – tájékoztat Krakk Bálint, a Sodastream magyarországi termékmenedzsere. Kiemeli: mi magyarok mindig is szerettük otthon készíteni az üdítőnket. Így mint az otthoni szódakészítés specialistája, a Sodastream is kiemelt hangsúlyt fordított, hogy elérhetővé tegye a kedvelt ízeket egészségesebb formában.

„Zero, Plus és Fruits (Free) szörpjeink nem tartalmaznak mesterséges színezéket, tartósítószert. A Plus szörpök vitaminnal dúsítottak és gyümölcscukorral édesítettek, a Fruits szörpök szintén csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaznak, míg a Zero termékeknél szukralózzal és/vagy stevia-val érték el a fejlesztők az édes ízt” – hangsúlyozza Krakk Bálint.

November végétől, december elejétől a hazai piacon is még több ízben teszi majd elérhetővé az egészségesebb szörpöket a Sodastream: többek között a lime, narancs-mangó, áfonya, vörösáfonya ízekben is vásárolhatnak a fogyasztók már az ünnepekre szörpöt. Otthoni szódakészítéssel pedig a felesleges cipekedés sem terheli meg a családot, így nem kell telepakolni az autó csomagtartóját palackozott üdítőkkel a vendégváráshoz.

Kapcsolódó cikkeink