Csúcsra járatás

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 01. 12. 10:35

Az Ipartestület tanműhelye októberben és novemberben is teljes sebességgel működött, egymást követték a magas szakmai színvonalú bemutatók, workshopok.

Az első, „A magyar cukrászdák desszertjei Menyhárt Attila megfogalmazásában” címmel rendezett bemutató teljesen megtöltötte az oktatókabinetet két napon keresztül.

Így tart prezentációt Menyhárt Attila, …

A Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest kreatív cukrászséfje 10 magyar cukrászda által beküldött torta- és desszertreceptet álmodott újra minőségi Debic termékek felhasználásával. Különösen szép és ízletes desszerteket mutatott be, néhány meghökkentő furfanggal és trükkel fűszerezve őket. A termékek elkészítésében Béres Anett, a Borkonyha cukrásza segédkezett a mesternek.

Olyan „hagyományos” torták és desszertek készültek el új köntösben, mint az amerikai csokitorta, tejcsokoládés mousse desszert, feketeerdő-torta, mákvirágtorta, tejfölös baracktorta, somlói XXI. század pohárdesszert, szegedi boszorkány, fűszeres málnatorta, Paris Salé, gyulai furfangos.

A meghívottak megbűvölten figyelték, hogyan alakulnak át a hagyományos sütemények olyan desszertekké, amelyek nemcsak a legmodernebb technológiával, prémium minőségű alapanyagokkal készülnek, de a résztvevők egyöntetű véleménye szerint feltehetően Párizs legjobb cukrászdáiban is megállnák a helyüket. A vártnál is nagyobb sikert aratott bemutató után várjuk a folytatást!

Egy másik nagyszabású prezentáció Jakabfi Dávid nevéhez fűződik, aki már nem először járt a tanműhelyben ezúttal a KOVÁSZ elnevezésű, tehetséges fiatalokat támogató szakmai programot zárta bemutatója. A résztvevők többnapos kurzus keretén belül ismerkedhettek meg a modern tányérdesszertekkel és a bonbonok világával. Számos új technológiát sajátíthattak el, különösen hasznos volt, hogy egy-egy termék milyen módon, milyen süteményekben, milyen változatos módon kerülhet felhasználásra.

…Jakabfi Dávid,

A gyakorlattal egybekötött, szakmai tréningként végzett közös munka tovább erősítette azt a programban megfogalmazott célkitűzést, amely szerint a fiatalokat meg kell ismertetni az innováció és a kreativitás szerepével a modern cukrászatban.

A szemet gyönyörködtető díszasztal látványa arról tanúskodott, hogy sikerült a résztvevők látásmódját kiszélesíteni és új gondolatok, ötletek csíráját elültetni bennük.

A tanfolyam végén ezúttal is minden résztvevő megkapta a KOVÁSZ felirattal ékesített cukrászkabátot és a programon való részvételéről szóló tanúsítványt. Novemberben ismét külföldi trénereket láthatott vendégül az ipartestület. A Magyar Zeelandia Kft. szervezésében Emmanuel Hamon cukrászmester prémium minőségű Luker csokoládék felhasználásával alkotott fantasztikus desszertcsodákat az érdeklődők előtt.

…Emmanuel Hamon,

Ezt a bemutatót is rendkívüli figyelem kísérte, két napon keresztül több mint ötven kolléga inspirálódott és merített ötleteket a receptekből, ők kivétel nélkül elismerésüket fejezték ki a mesternek és a szervezőknek egyaránt.

A karácsonyi ünnepek előtt igazán nagy érdeklődésre számíthatott Claudio Perrando olasz pékmester prezentációja, aki a Desszert Egyetem szervezésében az igazi panettone – az olasz karácsonyi kalács – elkészítésének titkaiba avatta be a résztvevőket. Az óriási érdeklődés nem is maradt el, a kiváló termékek igazán lenyűgözték a jelenlévőket. 

…és Claudio Perrando

//

A fenti cikk a Trade magazin 2021/12-01. számában is megjelent.

Kapcsolódó cikkeink