A csomagolás növelheti eredményességét

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 06. 02. 01:49

A Mixitka egy viszonylag új gyümölcs- és gabonaszelet-márka Csehországban. A Mixit cég olyan új, hatékony csomagolási megoldás kidolgozásával bízta meg a
DS Smith-t, amely meggyorsítja a polcfeltöltési folyamatot, ugyanakkor továbbra is tükrözi a márka természetes alapanyag-image-ét.

csomagFeladat

Át kellett tervezni a termék csomagolását úgy, hogy Shelf Ready Packaging (SRP, polcrakész) csomagolás legyen belőle, aminek következtében a gabonaszeletek gyorsan a boltok polcaira kerülhetnek, ugyanakkor a kézi csomagolási folyamat a lehető leghatékonyabb. Mindezt anélkül, hogy a márka veszítene figyelemfelkeltő, természetes jellegéből.

Amire összpontosítottunk

A DS Smith tervezői részéről olyan új kialakítással indítottunk, amely elég erős ahhoz, hogy a csomagok egymásra pakolhatók legyenek anélkül, hogy megsérülne a fedelük. Egyetlen kimetszett elemet használtunk a fedélhez és az SRP aljához, így a doboz fedelét könnyű eltávolítani és gyorsan kihelyezhető az áruház polcaira. Csökkent az anyagveszteség, alacsonyabbak lettek a költségek. További előny, hogy egyszerűen összeállítható a csomagolás. A könnyen és gyorsan eltávolítható fedéllel idő takarítható meg a termék kihelyezése közben. A vásárlók számára mindig elérhetővé válik a gabonaszelet.

Végül egyszerű grafika, természetes színek és tiszta design segítségével hangsúlyoztuk a termék természetes alapanyag összetételét úgy, hogy a márka kiemelkedik a polcokon a sok színes termék közül.

Eredmények

• Nőtt az eladás, mivel az egyszerűen nyitható SRP optimalizálja az üzleten belüli elérhetőséget.

• Csökkentek a költségek, mert az erős fedél és alj minimalizálja a terméksérülések számát.

• Alacsonyabbak lettek a költségek, hiszen az egyetlen kimetszett elem egyszerűsíti a kézi csomagolási folyamatot és a csomagolóanyag kezelését.

• A márka megerősítése, mivel az egyszerű grafika a vállalat és a vásárlók számára fontos értékeket helyezi előtérbe.

[email protected] (x)

Kapcsolódó cikkeink