Csirkehús mínusz csirke
Többévnyi várakozás után óriási áttörés tanúi lehettek július elején a San Franciscó-i Bar Crenn étterem vendégei: a szükséges hatósági engedélyek megszerzése után először került sor sejttenyésztett csirke felszolgálására vendéglátóhelyen.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/08/Sejttenyesztett_opt.jpeg)
Sejttenyésztett csirke a Michelin-csillagos étteremben
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az Upside Foods laboratóriumában kitenyésztett csirkehúst az ismert séf vette az étlapjára, amin egyébként 2018-ban szerepelt utoljára húsétel. A szerencsés vendégeknek – akiket egy közösségimédia-versenyen keresztül választottak ki – egy tempura tésztában sült kreatív csirkeételt szolgáltak fel, a köretet pedig Crenn saját farmjáról származó ehető virágok és zöldek alkották.
Az amerikai fine dining világában a hírek szerint lassan trenddé válik a „hagyományos” húsok elhagyása a menüből, sok népszerű high-end séf és étterem kötelezte el magát e gondolat mellett, köztük a 2010-es évek óta rendszeresen a világ 10 legjobb étterme közé választott, három Michelin-csillagos New York-i Eleven Madison Park is.//
Kapcsolódó cikkeink
Leépít az Upside Foods
A sejttenyésztett húst előállító vállalat a „bizonytalan makrokörnyezetre” hivatkozva tervez…
Tovább olvasom >Korszellem a palackban
A palackozott vizek csomagolásával és szállításával járó környezetszennyezés mértékét is…
Tovább olvasom >Nyári kedvenc a jegeskávé
A kávékedvelők több mint fele rendszeresen vagy alkalmanként fogyaszt jegeskávét…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >