Cafe Frei: tizenöt év, hét ország, több mint hetven kávézó

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2022. 01. 07. 08:31

A Cafe Frei elmúlt másfél évtizedben Magyarország legnagyobb, 100%-ban hazai tulajdonú kávézólánca lett, saját és franchise üzletekkel, de közben teljes körű kávémárkává is vált. A hálózat ugyanis pár éve már a kiskereskedelemben is jelentős szereplő. Évvégi újdonságuk a prémium cuvée-kollekció első tagja: az Espresso by Tamas Frei kávékapszula.

A kávézókban és a cég webshopján kapható az első ízesítés nélküli Nespresso kompatibilis kapszulás kávé

A Cafe Frei sikerének egyik kulcsa, hogy a vendéglátást a szórakoztatóipar oldaláról közelíti meg. Erről szól az egységes, mégis nagyon változatos és üzletenként kicsit eltérő belsőépítészet. Erőteljes színek, egzotikus utazások inspirálta dizájn, ami összhangban áll a kávés koncepcióval. A világ kedvenc kávéi – ez a Cafe Frei szlogenje. Különböző kávékonyhák mutatják meg a kávévilágot Japántól egészen Dél-Amerika latinos kávéreceptjeiig, beleértve az újhullámos kávékat, a különböző desszertkávékat és tradicionális italokat. A kalandozás itt kulcsszó, hiszen Frei Tamás világjáró élete mindig is arról szólt, hogy keressük és fedezzük fel az újdonságokat még a távoli kontinenseken is.
Az ízélményekkel történő szórakoztatás és a történetmesélés a cél – ehhez kéthavonta megjelenő százoldalas magazint is készít a cég, nem csupán menülapot. Aki betér valamelyik kávézóba, az az asztalnál kóstolgatva és olvasgatva utazhatja körbe a világot – kávés szemmel.

Idén karácsonyra számos újdonsággal lepte meg vásárlóit a cég, például a közönségkedvenc dohánykávé-italából teljes szortimentet alkotott. Az otthoni vásárlók számára pedig régóta várt hír is érkezett: december 17-étől kapható a kávézókban és a cég webshopján az első ízesítés nélküli Nespresso kompatibilis kapszulás kávé, az Espresso by Tamas Frei. Ez a Cafe Frei prémium cuvée kollekciójának az első tagja. Olyan kapszulás kávék tartoznak majd ebbe a cuvée-válogatásba, melyek azonos arabica kávéfajták blendjei lesznek, különböző országok csúcs-ültetvényeiről.
A kollekció az Espresso by Tamas Frei kávékapszulával mutatkozik be, melyet a firenzei Caffé Perseo inspirált. A firenzei főtér sarkán álló Perseo ugyanis Frei Tamás kedvenc olaszországi kávézója. Az ő toszkán ízviláguk és pörkölési stílusuk mutatkozik meg a brazil-kolumbiai-hondurasi ültetvényekről válogatott cuvée-kapszulában. Csúcsminőség verhetetlen áron – ez az „irányelv” az új, prémium espresso-sorozat esetében is megállja a helyét.

Kapcsolódó cikkeink