Budapesten randevúznak a guruló büfék

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 09. 01. 11:15

A nyári fesztiválszezon végeztével ismét Budapesten adnak egymásnak randevút a hazai street food műfaj legjobb guruló büféi.

A most hétvégén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Food Truck Show-ra azonban nem csak a gasztronómiai élvezetek miatt lesz érdemes kilátogatni, ugyanis a rengeteg gyermekprogram és koncert mellett, nemzetközi ló- és agárverseny színesíti a programot.

PÉNTEKen a Lóverseny az éjszakában keretein belül zajlanak majd az agárversenyek, de az Amatőrhajtó Világbajnokság is ezen a napon kerül megrendezésre. A már sötétben zajló futamok után a színpadon a Veszprémi Utcazene Fesztivál győztese, a Lóci játszik koncertezik zárásként.


SZOMBATon és VASÁRNAP a gyermekes családokat szintén rengeteg programmal várják a szervezők. A legkisebbek kipróbálhatják a robotjátszóházat, nézhetnek bábszínházat, építhetnek, reptethetnek papírsárkányt, festhetnek food truck-ot, vagy célba lőhetnek a csúzlizdában.

MŰANYAGMENTES FESZTIVÁL:

Mivel a street food az egyik legnagyobb hulladéktermelő gasztroműfaj, a szervezők a Magyar Street Food Egyesület kezdeményezésére, a Zöldülés Társulás, a Felelős Gasztrohős, valamint a Doremi Today segítségével gondoltak egy merészet. A fesztivál ideje alatt kizárólag olyan eszközöket, illetve csomagolóanyagot használnak majd a kiállítók, melyek növényi alapanyagokból készültek, így 8-12 hét alatt lebomlanak.

FTS_cover_kincsem_szeptember_2016

TRANSZFER/MEGKÖZELÍTHETŐSÉG:

A Deák térről óránként indul majd oda-vissza egy 50 fős amerikai iskolabusz, de a Pillangó utcai metrómegállótól is megkönnyítik majd a bejutást a Kincsem Parkba a szervezők. Az autóval érkezőket díjmentes parkolással, míg a bringásokat biciklitárolóval várják.

BELÉPŐ:

18 éven aluliaknak a belépés díjtalan.
A belépő ára 900Ft, melyből 300Ft lefogadható a ló- és agárversenyeken. Belépőjegy váltása kizárólag a lóversenyfutamok végéig szükséges (péntek 16:00- 20:30 szombat 12:00-19:00 vasárnap 12:00-19:00)

SZAKMAI NAP:

Pénteken 12 és 16 óra között várják a sajtó és rendezvényszervező szakma képviselőit, hogy az érdeklődők tömegmentesen ismerhessék meg a műfaj előnyeit, ahol kóstolási lehetőséggel is kedveskednek majd a kiállítók a jelenlévőknek. A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet kérünk emailben visszajelezni pénteken 9 óráig.

Bővebb információ:

www.foodtruckshow.hu

www.facebook.com/foodtruckshowbp

Kapcsolódó cikkeink