Bővít a Borsodi: új logisztikai csarnokot adott át a sörgyár
A Borsodi Sörgyár a most befejezett, közel egymilliárd forint értékű beruházással folytatja logisztikai területe fejlesztését. A vállalat tovább korszerűsítette működését, a bőcsi sörgyárat új logisztikai csarnokkal bővítette és ezzel párhuzamosan 40 fővel nőtt az üzemben dolgozók létszáma is. Az új létesítmény a logisztikai folyamatok optimalizálására ad lehetőséget.
A Borsodi Sörgyár bőcsi üzeme a 2018-ban megkezdett beruházásoknak köszönhetően immáron a Molson Coors Beverage Company, a világ egyik legnagyobb sörgyártó vállalatának regionális központjaként működik. A megnövekedett gyártási kapacitás szükségessé tette a gyár logisztikai fejlesztését is. Ennek a folyamatnak a részeként a vállalat megújította a sörgyár környékén található úthálózatot, majd idén nyáron elkészült és most átadták az új, 3300 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot is. Az új csarnok lehetővé teszi, hogy a raktárkihasználtság javuljon, és emellett a rakodási idő közel 10%-kal csökkenjen. A folyamatok optimalizálását és a hatékonyság növelését a munkavállalói létszám közel 40 fővel történt bővítése is segíti.
„A most megvalósított beruházás, az új logisztikai csarnokunk átadása a Borsodi Sörgyár hosszú távú stratégiájának fontos részét képezi. A tárolási és szállítási folyamataink optimalizálásával, a rakodási idő csökkentésével hatékonyabban működünk, partnereinket gyorsabban és rugalmasabban tudjuk kiszolgálni,” – mondta Vuleta Zsolt a Borsodi Sörgyár ügyvezető és kereskedelmi igazgatója. „A fejlesztés szorosan kapcsolódik a korábbi hároméves, a gyártási területet érintő beruházási programunkhoz, a csarnok építésének és az úthálózat fejlesztésének terve már akkor elkészült. Az új csarnok átadása segít bennünket abban, hogy régiós gyártóközponti szerepünket sikerrel töltsük be.”
– tette hozzá.
Az új csarnok kilenc hónapon át épült, a beruházásnak köszönhetően megnövekedett kapacitást már ebben ez évben kihasználhatja a gyár. Ennek hatását a Borsodi Sörgyár partnerei is tapasztalni fogják, hiszen a fejlesztésnek köszönhetően csökken a rakodási idő, így a kiszolgálás gyorsabb lesz. A beruházás így mind a termelési, mind a logisztikai folyamatok támogatását is biztosítja.
Kapcsolódó cikkeink
Donald Trump tervezett vámjai kihívások elé állítják az amerikai alkoholipart
Donald Trump, az Egyesült Államok elnökjelöltje, 25%-os vámot javasolt a…
Tovább olvasom >Fenntarthatóbb sörök – A nap képe
Sörök nem szabványos, frissként nem eladható gyümölcsökből.
Tovább olvasom >Signature 40 újra – Szintet lépett a Signature Platform: elindult a Signature Alumni Club
2024-ben soha nem látott magaslatokra ért a Signature 40 lista.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mesterséges intelligenciával küzd a brit Co-op 40 millió fontnyi vesztesége ellen
A brit Co-op szupermarketlánc mesterséges intelligenciát (AI) alkalmaz a tolvajok…
Tovább olvasom >Íz és minőség nélkül nem maradnak versenyben a növényi alapú márkák
Ian Hepburn, a Flora Food Group marketingigazgatója figyelmeztetett: a növényi…
Tovább olvasom >Elmarad a Kroger és az Albertsons egyesülése
Az Albertsons bejelentette, hogy felbontja a Krogerrel kötött, 25 milliárd…
Tovább olvasom >