Bocuse d’Or selejtező
Október 23-án lezajlott a Bocuse d’Or verseny hazai selejtezője, ahol kiderült, kik jutottak a 2020 februárjában zajló magyar döntőbe. A jelölteknek két ételt kellett elkészíteniük összesen 3,5 óra alatt. A haltéma kötelező elemei a harcsa, füstölt mangalicaszalonna, túró, valamint házitészta voltak, a hústémáé a nyúl (háromféle körettel és egy mártással), minimum egyféle magyarországi gombával. A kóstolózsűriben jónevű hazai szakemberek foglaltak helyet, több Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séf is. Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke az eredményhirdetés előtt azt hangsúlyozta, hogy a továbbjutó versenyzőknek a májusi európai válogatóra kell készülniük, amelynek csak egy állomása a magyar döntő. A selejtezőn jelentős előnnyel Veres István nyert, második Palágyi Eszter, harmadik Haraszti Zsolt lett. A verseny történetében először két olyan séf szerepel az első két helyen, aki jelenleg vagy a közelmúltban Michelin-csillagos étterem konyháját vezette. A további három továbbjutó: Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland. //
Kapcsolódó cikkeink
MTÜ: a legjobb tál különdíjával jutott tovább a magyar csapat a Bocuse d’Or európai válogatóján
Március 19-20-án a norvégiai Trondheim adott otthont a Bocuse d’Or…
Tovább olvasom >Sikeres Bocuse-szereplés Trondheimban
Március 19-20-án zajlott a Bocuse d’Or Europe 2024 verseny döntője…
Tovább olvasom >A trondheimi Bocuse d’Or EB bemutatkozó filmje – A nap videója
Egypercnyi visszafogott profizmus.
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >