Bocuse d’Or selejtező

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 10. 24. 18:24

Október 23-án lezajlott a Bocuse d’Or verseny hazai selejtezője, ahol kiderült, kik jutottak a 2020 februárjában zajló magyar döntőbe. A jelölteknek két ételt kellett elkészíteniük összesen 3,5 óra alatt. A haltéma kötelező elemei a harcsa, füstölt mangalicaszalonna, túró, valamint házitészta voltak, a hústémáé a nyúl (háromféle körettel és egy mártással), minimum egyféle magyarországi gombával. A kóstolózsűriben jónevű hazai szakemberek foglaltak helyet, több Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séf is. Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke az eredményhirdetés előtt azt hangsúlyozta, hogy a továbbjutó versenyzőknek a májusi európai válogatóra kell készülniük, amelynek csak egy állomása a magyar döntő. A selejtezőn jelentős előnnyel Veres István nyert, második Palágyi Eszter, harmadik Haraszti Zsolt lett. A verseny történetében először két olyan séf szerepel az első két helyen, aki jelenleg vagy a közelmúltban Michelin-csillagos étterem konyháját vezette. A további három továbbjutó: Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland. //

 

Kapcsolódó cikkeink