Bloody Mary vacsora
A Bloody Mary időtlen idők óta az USA öt legkedveltebb koktélja közé tartozik, nincs olyan kevert ital a világon, amelyet többféle változatban készítettek el a profik. Sok helyen egyik állandó díszítőeleme lett a zellerszár, emellé később erőspaprikát, olajbogyót is tettek. Az amerikaiak amúgy is természetesnek veszik, hogy friss, jó minőségű zöldséget, esetleg egyebet is találnak pálcikára szúrva koktéljukon/ban/alatt/felett, és mivel a Bloody Maryhez kifejezetten könnyű „zakuszkát” készíteni, könnyen elfogadták, hogy az ital mellé került még szalonna, savanyú uborka, garnéla, sajt is.
Bő fél évtizede még mókás mániaként mutattuk be a világ „legnagyobb” Bloody Maryjeit, ám a divat nem múlónak bizonyult, annyira, hogy „iparilag” is alkottak hozzá segédeszközt: pálcák és fémtűk helyett speciális kellék segíti a bárpult mögött állók dolgát, ami – stílszerűen definiálva – egy kifordított koktélesernyővázra hasonlít. //
Kapcsolódó cikkeink
Milliós bérigények és balatoni panorámás szállás: új realitás a nyári vendéglátásban
A balatoni nyár még el sem kezdődött igazán, de a…
Tovább olvasom >Felszolgálhatnak medvehúst a szlovákiai vendéglők
Engedélyezték a medvehús fogyasztását Szlovákiában – jelentették szlovákiai magyar nyelvű…
Tovább olvasom >Sztárgázsi, balatoni panorámával – munkaerőhiány és irreális elvárások sújtják a vendéglátást
Tovább súlyosbodik a munkaerőhiány a hazai vendéglátásban – különösen a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >