Bloody Mary vacsora
A Bloody Mary időtlen idők óta az USA öt legkedveltebb koktélja közé tartozik, nincs olyan kevert ital a világon, amelyet többféle változatban készítettek el a profik. Sok helyen egyik állandó díszítőeleme lett a zellerszár, emellé később erőspaprikát, olajbogyót is tettek. Az amerikaiak amúgy is természetesnek veszik, hogy friss, jó minőségű zöldséget, esetleg egyebet is találnak pálcikára szúrva koktéljukon/ban/alatt/felett, és mivel a Bloody Maryhez kifejezetten könnyű „zakuszkát” készíteni, könnyen elfogadták, hogy az ital mellé került még szalonna, savanyú uborka, garnéla, sajt is.
Bő fél évtizede még mókás mániaként mutattuk be a világ „legnagyobb” Bloody Maryjeit, ám a divat nem múlónak bizonyult, annyira, hogy „iparilag” is alkottak hozzá segédeszközt: pálcák és fémtűk helyett speciális kellék segíti a bárpult mögött állók dolgát, ami – stílszerűen definiálva – egy kifordított koktélesernyővázra hasonlít. //
Kapcsolódó cikkeink
Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >Koktélok aranyáron: luxusbárok a világ körül
A világ vezető bárjai nem csupán prémium italválasztékukkal és egyedi…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben van a hazai vendéglátás
A magyar vendéglátás helyzete jelenleg kettős: míg Budapest egyre népszerűbb…
Tovább olvasom >További cikkeink
A turizmusra is kihat a járvány eszkalációja
Bár a ragadós száj- és körömfájás vírusa emberre nem veszélyes,…
Tovább olvasom >Patkány a levesben, rovar a tálban – több mint 1900 Sukiya éttermet zárnak be Japánban
Kellemetlen incidens rázta meg Japán egyik legismertebb gyorsétterem-láncát: a Sukiya,…
Tovább olvasom >Digitális kincsesbánya a műemlékek szerelmeseinek – elindult az e-orokseg.hu
Soha nem volt még ilyen látványos és közérthető módon elérhető…
Tovább olvasom >