Bizalmat szavaztak a vásárlók a dm-nek 2019-ben is

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2020. 08. 14. 09:33

2019-ben a dm forgalma átlépte a 112 milliárd forintot, ezzel több mint nyolcszázalékos forgalmi növekedést ért el az előző év azonos időszakához képest közel ugyanakkora boltszám mellett. A drogéria minőségi expanziós politikájának köszönhetően a boltok megújulása folyamatos, modern és tágas üzlettérrel várják a vásárlókat.

dm logo

A dm törzsvásárlói programja tovább fejlődött, miközben a vállalat a piacon megkülönböztető Mindig megéri – tartós ár árpolitikájával is a fenntarthatóság mellett kötelezte el magát. A dm számára kiemelten fontos, hogy a vásárlói igényeket a lehető legmagasabb színvonalon és szakértelemmel elégítse ki. A vásárlói bizalmat mi sem mutatja jobban, mint hogy az ac­tive beauty törzsvásárlói program tagjainak száma 2019-re több mint 1 millió lett.

A koronavírus-világjárvány hatott a forgalomra, a kínálatra és a vásárlói szokásokra is. A legnagyobb változást a dm kínálatában a szappanok, kézfertőtlenítők, fertőtlenítőszerek, vitaminok és a papíráruk árucsoportokban hozta. Eladásuk a korábbi értékekhez képest a havi mennyiség többszörösére emelkedtek, akárcsak az online shop forgalma.

Kanyó Roland - dm

Kanyó Roland
marketing- és
PR-menedzser
dm Magyarország

– A hirtelen megugró keresletre senki nem volt felkészülve, de igyekeztünk megfelelni az új helyzetnek a folyamatok optimalizálásával, új beszállítói utak megtalálásával – mondja Kanyó Roland, a dm marketing- és PR-menedzsere. – A járványügyi helyzetet folyamatosan követjük, az egészségvédelem az elsődleges prioritás ebben a helyzetben.

Az idei év hátralevő felében a fókusz egyrészt a termékújdonságokon lesz: a dm a vásárlók véleményének is fontos szerepet szánt a szortiment kialakításában. A kérdőíves visszajelzések megmutatták, hogy még több fenntartható terméket szeretnének a boltokba betérők. A törzsvásárlói programot tovább erősítik. „A változás bennem kezdődik” üzenettel is találkozhatnak még a vásárlók – a körülmények miatt ez a gondolat most új jelentésrétegeket is kapott. //

Kapcsolódó cikkeink