Az Oatly zabalapú fagylaltjai már fagylaltozókban is kaphatók

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 01. 31. 09:16

Az önmagát „klasszikus fagylaltozónak” nevező Carvel 18 államban várja a fogyasztókat az Oatly zabalapú gépi lágyfagylaltjaival, fagylaltgombócaival és jégkrémszendvicseivel.

A múlt héttől kezdve a zabtej alapú termékeiről ismert svéd Oatly a Carvel Egyesült Államok 18 államában működő üzleteiben vezeti be termékeit. Az együttműködő felek célja, hogy a fogyasztók a klasszikus Carvel-élményt tejmentes változatban is élvezhessék.

– Mivel a fagylalt hagyományosan tehéntejből készül, megtiszteltetés számunkra, hogy együttműködhetünk a Carvel-lel, és mi mutathatjuk be az üzleteiben elsőként kapható zab alapú, tejmentes fagyasztott desszerteket – nyilatkozta Drew Martin, az Oatly North America kereskedelmi értékesítésért felelős ügyvezető alelnöke közleményben.

A 2021-es tőzsdei bevezetés óta az Oatly nehezen tudta fenntartani lendületét, ami az eladások visszaesésében mutatkozott meg, de a vállalat részvényeinek árfolyama 7%-kal emelkedett a bejelentés után. És éppen ebben a hónapban a vállalat öt év után először jelentette be új termékek bevezetését, mellyel a fogyasztók szélesebb körét kívánja elérni.

– Izgatottan várjuk, hogy megjelenjenek az Oatly termékek a Carvel kínálatában – mondta Jim Salerno, a Carvel márkaigazgatója. – Mindent megteszünk annak érdekében, hogy vendégeink élvezzék a Carvel kínálta klasszikus ízeket és nosztalgiát, miközben folytatjuk az innovációt és új vendégeket is igyekszünk megszólítani.

Food Dive

Kapcsolódó cikkeink