Az IMF rontja az idei világgazdasági előrejelzését

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 07. 18. 11:12

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) júliusi jelentésében jelentősen rontja a világgazdaság idei várható teljesítményével kapcsolatos előrejelzését – mondta Ceila Pazarbasioglu, az IMF stratégiai, politikai és elemzési osztályának igazgatója a G20-ak pénzügyminisztereinek és jegybanki vezetőinek az indonéz Bali szigetén rendezett találkozóján vasárnap.

 

Tovább rontja a világgazdaságra vonatkozó növekedési előrejelzését az IMF

Az emelkedő élelmiszer- és energiaárak, a feltörekvő piacokra irányuló tőkebeáramlás lassulása, a koronavírus világjárvány és a gyengülő kínai gazdasági növekedés az eddig vártnál „sokkal nagyobb kihívást jelent” a döntéshozók számára – mondta Pazarbasioglu. „Azt látjuk, hogy válság követ válságot, ami valóban sújtja a világgazdaságot” – idézte a Bloomberg Pazarbasioglu szavait.

Az IMF áprilisban az Ukrajna elleni orosz háború miatt 4,4 százalékról 3,6 százalékra csökkentette a 2022-re vonatkozó világgazdasági növekedési előrejelzését. Pazarbasioglu vasárnap azt mondta, hogy a júliusban megjelenő új becslésében az IMF „jelentősen rontja előrejelzését”.

Az IMF július 26-án teszi közzé a világgazdaság idei teljesítményére vonatkozó új várakozását. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink