Az európai kisvállalkozások megerősödését segíti a Mastercard és az Octet Europe

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 06. 11. 10:18

Egy új kereskedelmi megoldás bevezetését jelentette be a Mastercard és az Octet Europe, amelyet az Európai Gazdasági Térségben tesznek elérhetővé (EGT). Az Octet Europe által üzemeltetett Mastercard Trade Solution úgy segíti a KKV-k üzleti növekedését, hogy az üzleti tranzakciókat biztonságosan, valós időben és hatékonyabban kezeli. A Mastercard Trade Solution megkönnyíti a belföldi és a határon átnyúló kereskedelmet azáltal, hogy ellenőrzött körülmények között kapcsolja össze az üzleti (B2B) kereskedőket és a vásárlókat, lehetővé, a biztonságos fizetéseket, a cash flow kezelését és a back office funkciók egyszerűsítését, így a KKV-kon keresztül támogatja a világgazdaságot.

A KKV-k gazdaságunk alappillérei, mivel a legtöbb országban, a munkahelyek kétharmadát teszik ki. Ha a teljesítmény és a versenyképesség növelése a cél, a nemzetközi vagy „határon átnyúló” kereskedelem bővítése sok KKV számára elengedhetetlen. Annak ellenére, hogy meghatározó szerepet töltenek be a gazdaságban, a kisvállalkozások mégis alulreprezentáltak a nemzetközi kereskedelemben: az európai KKV-k mindössze egynegyede exportál külföldre. A Mastercard és az Octet Europe azért fogott össze, hogy egyéni igényeknek megfelelő megoldásokat biztosítva segítsék a kisvállalkozásoknak a globális gazdaságba való integrálódását és lehetőségeik kiaknázását.

A Mastercard Trade Solution közvetlenül hozzáférhető megoldás, amely magában foglalja az Octet Europe korszerű, felhőalapú B2B kereskedelmi platformját. Azokat a partnereket, akik a platformon keresztül végeznek tranzakcióat, a rendszer folyamatosan ellenőrzi a piacvezető pénzmosás elleni (Anti-Money Laundering – AML, a Know Your Customer (KYC), a Counter Terrorism Financing (CTF) és a gazdasági kereskedelemi szankciók (Economic Trade Sanctions – ETS) megoldásai segítségével. Mindez biztonságot jelent azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, akik be akarnak lépni a külföldi piacokra hogy új üzleti partnereket találjanak.

A kisvállalkozások számára további kihívást jelent a finanszírozási forrásokhoz való hozzájutás. Ennek megoldására az új kereskedelmi szolgáltatás lehetővé teszi a KKV-k számára, hogy Mastercard kártyáikkal kezelhessék pénzüket és bármilyen szolgáltatót kifizethessenek. Eközben pedig nem csak a kártyahasználat előnyeit élvezhetik, de jutalompontokat is kapnak.

A platform a fizetési folyamatok során is nagyobb rugalmasságot biztosít, hiszen a vállalkozások akkor is fizethetnek kártyával, ha a másik fél alapvetően nem tud kezelni kártyás fizetéseket. Ugyanakkor lehetőség van arra is, hogy a kifizetések a fizetés módjától függetlenül mindig a bankszámlára érkezzenek. Ez a fajta rugalmasság biztosítja a vállalatok számára, hogy az általuk preferált módon történjen a tranzakció, legyen szó kártyás vagy más fizetési módról, így lehetővé téve a pénzügyek hatékonyabb és kényelmesebb kezelését.

Az eszköz a vállalkozások vezetői számára más támogatást is nyújt: lehetővé teszi számukra, hogy nyomon követhessék, érvényesítsék és engedélyezzék az üzleti tranzakciók minden lépését, és kiegyenlítsék a B2B vásárlásokat betéti vagy hitelkártyával, átlátható dokumentációval.

Napjainkban, a kisvállalkozások számára sok kihívást és költséget jelent, a beszállítói láncukban történő partnerek leellenőrzése, különösen akkor, ha külföldi partnerekről van szó. Ezek a korlátok, akadályozhatják a vállalkozások nemzetközi növekedését és terjeszkedését.- A Mastercard Trade Solution rugalmasságot, stabilitást és biztonságot nyújtva segít a KKV szektornak, hogy globális szinten is megjelenjenek és fejlődjenek. A Mastercardnál elkötelezettek vagyunk abban, hogy bármilyen méretű vállalkozás számára elérhető partnerek legyünk és támogassuk a gazdaságot.” – mondta Gauder Milán, a Mastercard Europe termékfejlesztésért és innovációért felelős alelnöke.

„Nagy örömmel és izgalommal tölt el minket ez az együttműködés a Mastercarddal, és óriási lehetőséget látunk abban, hogy ez az egyedülálló termékünk a Mastercard partnerhálózatán keresztül válik elérhetővé a KKV-k számára Európában. Ez egy kivételes lehetőség arra, hogy növeljük a vállalati kártyák használatát a beszerzésben és a kereskedelemben, ami nagymértékben növeli majd a KKV-k szerepét a globális ellátási lánc fenntartásában.” – mondta Margrith Lutschg-Emmenegger, az Octet Europe vezérigazgatója és társalapítója

Kapcsolódó cikkeink