Az ausztráloknak csak ötöde eszik naponta húst
Egy friss felmérés szerint az ausztráloknak mára mindössze 20%-a ragaszkodik a napi húsfogyasztáshoz. A többiek elsősorban egészségügyi és anyagi okokból, valamint a környezet megóvása céljából, esetleg morális okokból mondanak le a húsról.
A megkérdezettek 69%-a válaszolta azt, hogy egészségesebben szeretne étkezni, ezért csökkentette a húsalapú élelmiszerek arányát étrendjében. A válaszadók 25%-a kipróbálta a növényi alapú alternatívákat, és úgy döntött, a jövőben ilyen termékeket fog vásárolni hús helyett.
A Covid ugyancsak sokat változtatott az ausztrálok étkezési szokásain a megkérdezettek nagy többsége kiemelten fontosnak tartotta az egészséges étkezést, amelyben egyre kevésbé kaphat szerepet a hús.
Inside FMCG
Kapcsolódó cikkeink
Révész Máriusz: a SZÉP-kártya aktív magyarok zsebébe adható havi tízezer forint a munkaadók érdeke is
A 2025-ös költségvetés legnagyobb nyertese az aktív, egészséges életmód. Lényegesen…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság a polcon – Mit gondolnak a vásárlók a csomagolásról és a környezetvédelemről?
A környezettudatosság egyre fontosabbá válik a mai világban, és a…
Tovább olvasom >Paradigmaváltás küszöbén az élelmezésben – A Lánchíd Klub szeptemberi ülésének vendége volt: Szöllősi Réka élelmiszer-politikai szakértő
Hátrányból indulunk! Egy globális paradigmaváltás küszöbén állunk! 2030-ig a G20…
Tovább olvasom >További cikkeink
Újabb rekordévet zártak a magyar turisták Horvátországban
A harmadik éve tartó emelkedő ütemnek megfelelően 2024-ben újabb rekordévet…
Tovább olvasom >39 újabb franciaországi üzletet ad át független üzemeltetőknek a Carrefour
A működési költségek csökkentése céljából a Carrefour újabb 39 franciaországi…
Tovább olvasom >Eurobarométer: a termelők többsége szerint megfelelő a jövedelmük stabilizálását elősegítő uniós pénzügyi támogatás szintje
Az Európai Bizottság megrendelésére készült, csütörtökön közzétett Eurobarométer-felmérés szerint az…
Tovább olvasom >