Az ausztráloknak csak ötöde eszik naponta húst
Egy friss felmérés szerint az ausztráloknak mára mindössze 20%-a ragaszkodik a napi húsfogyasztáshoz. A többiek elsősorban egészségügyi és anyagi okokból, valamint a környezet megóvása céljából, esetleg morális okokból mondanak le a húsról.

Egészségesebben esznek, és a környezet is fontos számukra
A megkérdezettek 69%-a válaszolta azt, hogy egészségesebben szeretne étkezni, ezért csökkentette a húsalapú élelmiszerek arányát étrendjében. A válaszadók 25%-a kipróbálta a növényi alapú alternatívákat, és úgy döntött, a jövőben ilyen termékeket fog vásárolni hús helyett.
A Covid ugyancsak sokat változtatott az ausztrálok étkezési szokásain a megkérdezettek nagy többsége kiemelten fontosnak tartotta az egészséges étkezést, amelyben egyre kevésbé kaphat szerepet a hús.
Inside FMCG
Kapcsolódó cikkeink
Raisz Anikó: a mezőgazdasági területek fenntarthatósága mellett fontos a vízhiányos időszakok okozta helyzet kezelése is
A mezőgazdasági termőterületek fenntarthatósága mindannyiunk számára fontos, viszont legalább ilyen…
Tovább olvasom >Az egészséges életmód támogatásáról szól a Colruyt Group új kampánya
Új kampányt indított a belga Colruyt Group, amelyben megmutatja, hogyan…
Tovább olvasom >Az egészséges étkezés egyháza – A nap videója
Vagy a mennybe jutsz, vagy a pokolba! És egy kis…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy Márton: A kiskereskedelmi forgalom bővülése 4-5 százalékos sávban van jelenleg
Az idei a gazdasági áttörés éve, 2025 második felében már…
Tovább olvasom >Az élelmiszeripar értékesítési árai 6,1 százalékkal emelkedtek
2025 februárjában az ipari termelői árak átlagosan 8,2 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >Emelkednek a reálbérek, nő a bizalom, emelkedik a kiskereskedelmi forgalom
Januárban folytatódott a bérek dinamikus emelkedése, állapította meg a legfrissebb…
Tovább olvasom >