Az ausztráloknak csak ötöde eszik naponta húst
Egy friss felmérés szerint az ausztráloknak mára mindössze 20%-a ragaszkodik a napi húsfogyasztáshoz. A többiek elsősorban egészségügyi és anyagi okokból, valamint a környezet megóvása céljából, esetleg morális okokból mondanak le a húsról.

Egészségesebben esznek, és a környezet is fontos számukra
A megkérdezettek 69%-a válaszolta azt, hogy egészségesebben szeretne étkezni, ezért csökkentette a húsalapú élelmiszerek arányát étrendjében. A válaszadók 25%-a kipróbálta a növényi alapú alternatívákat, és úgy döntött, a jövőben ilyen termékeket fog vásárolni hús helyett.
A Covid ugyancsak sokat változtatott az ausztrálok étkezési szokásain a megkérdezettek nagy többsége kiemelten fontosnak tartotta az egészséges étkezést, amelyben egyre kevésbé kaphat szerepet a hús.
Inside FMCG
Kapcsolódó cikkeink
Tíz éven belül jelentősen nő az állati eredetű élelmiszerek globális fogyasztása
A FAO és az OECD friss jelentése szerint a világ…
Tovább olvasom >A magyar fogyasztók továbbra is árérzékenyek, de egyre fontosabb a környezetvédelem
A PENNY évek óta következetesen vezet be olyan fenntartható megoldásokat,…
Tovább olvasom >EU: Újra napirenden az „húsnevek” tiltása a növényi alapú termékeknél
Nem tágít az Európai Bizottság a húsra utaló kifejezések –…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kezdő vállalkozóknak indít díjmentes képzést a Kamara
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a területi kamarák közreműködésével…
Tovább olvasom >Rekord magasságba szökött a svájci Lidl sajtexportja tavaly
Tizenöt éves fennállásának legerősebb évét zárta a svájci Lidl sajtexport…
Tovább olvasom >Alkoholmentes sörbe invesztál Robbie Williams
Robbie Williams személyében befektetőt kapott az ausztrál Heaps Normal alkoholmentes…
Tovább olvasom >