Az ausztráloknak csak ötöde eszik naponta húst
Egy friss felmérés szerint az ausztráloknak mára mindössze 20%-a ragaszkodik a napi húsfogyasztáshoz. A többiek elsősorban egészségügyi és anyagi okokból, valamint a környezet megóvása céljából, esetleg morális okokból mondanak le a húsról.
A megkérdezettek 69%-a válaszolta azt, hogy egészségesebben szeretne étkezni, ezért csökkentette a húsalapú élelmiszerek arányát étrendjében. A válaszadók 25%-a kipróbálta a növényi alapú alternatívákat, és úgy döntött, a jövőben ilyen termékeket fog vásárolni hús helyett.
A Covid ugyancsak sokat változtatott az ausztrálok étkezési szokásain a megkérdezettek nagy többsége kiemelten fontosnak tartotta az egészséges étkezést, amelyben egyre kevésbé kaphat szerepet a hús.
Inside FMCG
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság a polcon – Mit gondolnak a vásárlók a csomagolásról és a környezetvédelemről?
A környezettudatosság egyre fontosabbá válik a mai világban, és a…
Tovább olvasom >Paradigmaváltás küszöbén az élelmezésben – A Lánchíd Klub szeptemberi ülésének vendége volt: Szöllősi Réka élelmiszer-politikai szakértő
Hátrányból indulunk! Egy globális paradigmaváltás küszöbén állunk! 2030-ig a G20…
Tovább olvasom >Puha papír, kemény piac
A papír zsebkendők és szalvéták piaca az utóbbi években jelentős…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >