Az amerikai kongresszus megszavazza az anyatej-helyettesítő tápszerek piacának ideiglenes megnyitását

Szerző: Gáspár Kinga Dátum: 2022. 07. 25. 11:18

Biden amerikai elnök aláírta a tápszertörvényt, felfüggesztve az importált anyatej-helyettesítő tápszerekre kivetett vámokat, és megfizethetőbbé téve azokat a fogyasztók számára.

A törvény több mint 25%-ot takaríthat meg a szülőknek azzal, hogy lehetővé teszi a biztonságos, külföldi tápszerek vámmentes behozatalát

A tápszertörvény módosította a Harmonizált Vámjegyzék 99. fejezetének III. alfejezetét, hogy 2022. december 31-ig lehetővé tegye az anyatej-helyettesítő tápszerek vámmentes behozatalát.

„A törvény több mint 25%-ot takaríthat meg a szülőknek, ha lehetővé teszi a biztonságos, külföldi tápszerek vámmentes behozatalát” – mondja Nick Martin, Susan DelBene Washington állam kongresszusi képviselő kommunikációs igazgatója. „Továbbra is megvizsgálunk minden lehetőséget annak érdekében, hogy a termék visszakerüljön a polcokra, és megbizonyosodjunk arról, hogy a családok megengedhetik maguknak csecsemőik táplálását.”

Martin kijelenti, hogy az új törvényjavaslat akár 25%-ot is megtakaríthat az amerikai családoknak az importált anyatej-helyettesítő tápszereken.

A brit székhelyű anyatej-helyettesítő tápszergyártó cég, a Kendal Nutricare, amely az Operation Fly Formula keretében több millió palack értékű Kendamil anyatej-helyettesítő tápszert küldött, „proaktív és progresszív lépésként” üdvözölte a lépést.

„Ezt a törvényjavaslatot az adminisztráció és a Kongresszus proaktív és progresszív lépésének tekintjük annak érdekében, hogy megkönnyítsék a kiváló minőségű, importált anyatej-helyettesítő tápszerek elérhetőségét és megfizethetőségét az amerikai családok számára akkor, amikor a legnagyobb szükségük van rá” – húzza alá Will McMahon, a Kendal Nutricare kereskedelmi igazgatója. . „Ezek a változtatások segíteni fognak a szülőknek abban, hogy a legjobb választást hozhassák babájuk számára a minőség, nem pedig a költségek alapján.”

Tápszerhiány van az amerikai piacon

Az Operation Fly Formula keretében importált anyatej-helyettesítő tápszerek nagy része olyan országokból származik, mint az Egyesült Királyság, Németország, Svájc, Ausztrália és Franciaország. Ide tartoznak a tej- és kecsketej alapú termékek, valamint a szója- és tejallergiában szenvedő csecsemők számára készült speciális tápszerek

Az anyatej-helyettesítő tápszerhiány kezelésére tett lépések ellenére az Egyesült Államok továbbra is a korlátozott kínálattal küzd. A DelBene irodájának közleménye felvázolja, hogy az Egyesült Államokban a kifogyott tápszerek aránya április közepén átlagosan 31%, május közepén 45%, május végén pedig 74% volt.

Május végén Washington egyike volt annak a tíz államnak, ahol a készlethiány átlaga 90%-os vagy magasabb volt.

„A családok országszerte – különösen Washingtonban – boltról boltra autóznak, hogy élelmiszert keressenek a babáik számára, csak azért, hogy üres polcokat találjanak” – jegyzi meg DelBene. „A gazdag családok gyakran találhatnak módot a tápszer behozatalára, ami általában drágább, és ez a törvény elérhetőbbé teszi a középosztálybeli és az alacsonyabb jövedelmű családok számára ebben a rendkívül kihívásokkal teli időszakban.”

A törvényjavaslatot a szenátus egyhangúlag elfogadta, hangsúlyozva annak fontosságát.

Nutrition Insight

Kapcsolódó cikkeink