Átdátumozott élelmiszereket találtak egy Bács-Kiskun megyei raktárban
Lejárt, átdátumozott és hamisított élelmiszereket találtak egy szlovák cég által bérelt Bács-Kiskun megyei raktárban – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn az MTI-vel.
A közlemény szerint az adóhatóság Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei rendőrökkel együtt nagy mennyiségű élelmiszert találtak egy fülöpjakabi raktárban, ezért azonnal értesítették a megyei kormányhivatal élelmiszerbiztonsági szakembereit. Ők megállapították, hogy a raktárnak nincs engedélye élelmiszertárolásra, emellett higiéniai állapota sem felelt meg az előírásoknak: nagy mennyiségű egér- és madárürülék volt az ingatlanban.
A hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának munkatársai a legnagyobb mennyiségben 2014 júniusában lejárt, Alete Kinder Keks nevű terméket találtak a raktárban. A Nébih szakemberei megállapították, hogy az elkövetők az eredeti dátumot 2015. júniusra módosították. A helyszínen a hamisításra használt eszközöket is megtalálták és lefoglalták. A raktárban más termékeket is hamisítottak, a szakemberek 132 raklapnyi kávét, édesipari terméket és energiaitalt foglaltak le.
Kiemelték: a bérlő cég részéről nem jelent meg képviselő, így a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem lehet megállapítani, hogy került-e már forgalomba a hamisított termékekből. Felhívták a figyelmet arra: bár a termékeket átcímkézték, a papírdobozon belül, a fóliacsomagoláson még az eredeti 06/2014-es dátum van. A hatóság arra kérte a vásárlókat, hogy amennyiben hamisított termék került a birtokukba, azt jelentsék a Nébih zöld számán (06-80/263-244). (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
AM: a Szupermenta termékteszt program többletinformációt ad a vásárláshoz
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta termékteszt programja fontos többletinformációt…
Tovább olvasom >Tájékoztatót adott ki az ENAR adatok támogatáspolitikai felhasználásról az Agrárminisztérium
Az uniós forrásból finanszírozott állatalapú támogatások esetében elvárás az állatok…
Tovább olvasom >Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megjelent a Trade magazin 2024/12-2025/1. száma
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 192 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >