Anuga 2023: közösen tehetünk az élelmiszerpazarlás ellen

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 08. 02. 09:36

Az élelmiszeripar vezető globális szakvására, az Anuga célja előmozdítani a globális élelmiszer-pazarlásról szóló vitát: azzal, hogy a kiállítóknak és a vezető intézményeknek platformot kínál egy nemzetközi eszmecseréhez, lehetőséget ad arra, hogy már korai szakaszban elinduljon az egyeztetés a fenntartható megoldásokról.

– Azzal kívánjuk támogatni a vállalatokat, hogy lehetőséget adunk nekik, bemutatni az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelmük során követett stratégiáikat és alkalmazott technológiáikat az Anugán és az Anuga Horizon találkozón. A résztvevők között így potenciálisan kialakuló termékeny eszmecsere teret ad új partnerségek kialakításának és a szinergiák kiaknázásának. Közösen fel tudunk lépni az iparág globális kihívásaival szemben, és megtalálhatjuk – az idei év kiemelt témájához hűen – azokat az innovatív módszereket, amelyek előmozdíthatják a fenntartható növekedést. Egy éhezés nélküli világ megteremtésének legfenntarthatóbb és leghatékonyabb módja, ha határozottan visszaszorítjuk az élelmiszer-pazarlást – hangsúlyozta Jan Philipp Hartmann, az Anuga igazgatója.

Az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása

A fogyasztók egyre inkább odafigyelnek a bolygók egészségére, és az élelmiszeripartól is ennek megfelelő erőfeszítéseket várnak el. Minden eddiginél nagyobb szükség van tehát olyan termékinnovációkra és megoldásokra, amelyek fenntartható módon javítják a globális élelmiszerrendszert.

Az Anuga idei fő témájával, a „Fenntartható növekedés”-sel ehhez a trendhez kapcsolódik. Az élelmiszeripar vezető globális szakvásárát ambiciózus konferencia- és rendezvényprogram egészíti ki, és az esemény egyben számos lehetőséget kínál a kapcsolatépítésre.

UNIDO kísérő rendezvények az Anuga keretében

Az Anuga keretében október 7-én az UNIDO szakrendezvénye foglalkozik azokkal a kihívásokkal, amelyekkel különösen a vidéki területeken éhező emberek szembesülnek. Azon túl, hogy az esemény elemzéseket tár a résztvevők elé és a globális kihívás leküzdésére újításokat és politikai lehetőségeket ismertet, különös figyelmet fordít a magánszektor szereplőinek, együttműködéseknek, valamint a technológiának mint a globális éhezés felszámolásában úttörő szerepet játszó tényezőnek a fontosságára.

Az itt említett és más ágazati kihívások kezelése és a lehetséges megoldások megvitatása céljából az UNIDO október 8-i kísérő rendezvényének keretében az ellátási lánc zavarai téma kerül terítékre.

Élelmiszer az élelmiszerbankok számára

Az Anuga már évek óta lehetőséget kínál a kiállító vállalatoknak, hogy élelmiszerfelesleget, termékmintákat vagy rövid lejárati idejű termékeket adományozzanak élelmiszerbankoknak.  Az idei eseményt újra részt vesz a Tafel, Németország élelmiszerbankja, amely az alkalmat megragadva tájékoztatja a látogatókat az adományozás lehetőségéről és az azt követő szétosztásról.

Kapcsolódó cikkeink