Út az élelmiszeripar zöld jövőjéhez? A NÉGYOSZ kormányzati szereplőknek szervezett workshopot
A NÉGYOSZ szervezésében megrendezésre került „Aszálytól az árvízig” című rendezvény célja az éghajlatváltozás és az élelmiszeripar fenntarthatósági kihívásainak bemutatása és megtárgyalása volt. Az eseményre több mint 40 résztvevő érkezett a kormányzat, érintett szakmai szervezetek és vállalatok képviseletében.
Számos elismert szakember osztotta meg tudását. Korunk kihívásairól előadást tartott Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem tanára és levegőkémikus, és Dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára. Berezvai Zombor, a GVH vezető közgazdásza a klímaváltozás élelmiszer árakra gyakorolt hatásairól, míg Szilágyi Artúr életciklus-elemző az élelmiszerek környezeti lábnyomáról beszélt. Miskolczi István, a NÉGYOSZ ügyvezetője az alternatív fehérjékről, Szőllősi Réka élelmiszerpolitikai elemző a zöld kommunikációról, Lovasné Bíró Barbara élelmiszeripari szakértő pedig az új táplálkozási ajánlásokról beszélt.
A programot workshop zárta, amelyen a résztvevők egy fenntartható élelmiszeripar megvalósíthatóságát elemezték. A rendezvény kiemelte, hogy a fenntartható és innovatív megoldások kidolgozása elengedhetetlen a jövő generációi számára. A növényi alapú élelmiszerek támogatása nem csupán környezetvédelmi kérdés, hanem stratégiai lépés a gazdaság rezilienciájának növelésére. E stratégia kidolgozásában a NÉGYOSZ kiemelt szerepet szándékozik vállalni.
Kapcsolódó cikkeink
A Lidl és az Agrárminisztérium bejelentette: indul a hazai dinnyeszezon
Megérkezett az első, magyar beszállítóktól származó görögdinnye szállítmány a Lidl…
Tovább olvasom >Közelebb kell hozni egymáshoz a termelőket és a fogyasztókat
A rövid ellátási lánc megerősítésével közelebb kell hozni egymáshoz a…
Tovább olvasom >A növényi táplálkozással ismerkedtek a Radnóti diákjai
A NÉGYOSZ tavaly novemberben indult OkosFehérje programja újabb állomásához érkezett:…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI elemzés: Miért élnek szűkösebben a magyar háztartások, mint bárki más az EU-ban?
Képzeljük el, hogy minden uniós ország lakói egy nagy áruházban…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelői árak 2025. májusban az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal mérséklődtek, az egy évvel korábbihoz képest átlagosan 6,9 százalékkal növekedtek
2025 májusában az ipari termelői árak átlagosan 6,9 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >A fogyasztás húzza a gazdaságot
Az Egyensúly Intézet friss előrejelzése szerint a magyar gazdaság idei…
Tovább olvasom >