Amerikai földimogyoró: a siker képlete
A földimogyoró nemcsak rágcsálnivaló vagy épp mogyoróvaj formájában része az életünknek, hiszen fehérjeforrásként, hiszen ezek és származékaik számos potenciális felhasználási lehetőséget kínálnak az élelmiszergyártó ágazat és az állateledelgyártó ipar számára egyaránt.

(Fotó: Pixabay)
A földimogyoró tápanyagokban gazdag növényi fehérjeforrás, amely túlnyomórészt telítetlen zsírt és rostot tartalmaz. Számos élelmiszer fogyasztási trendbe beépíthető, például növényi alapú és flexitáriánus életmódba, valamint azok számára, akik a mediterrán, a DASH, vagy a MIND diétákat követi. Alacsony szénhidráttartalmú tartalma miatt a keto és az alacsony szénhidráttartalmú életmódot követő emberek számára is remek alternatíva.
Tökéletes snack
Kiemelkedő minőség, valamint egyenletes íz és textúra fémjelzi az Egyesült Államokban termesztett földimogyorót, ami tulajdonképpen maga a tökéletes, minden igényt kielégítő, természetesen csomagolt snack. Az alapvető vitaminok, ásványi anyagok és bioaktív vegyületek elismert forrása, amelyek segíthetnek megőrizni egészségünket
A jövő egészséges tápláléka
A Fortune Business Insights szerint az egészséges snackek globális piacának mérete 2027-re várhatóan eléri a 108,11 milliárd dollárt. Mivel a fogyasztók tápanyagban gazdag termékeket keresnek az egészségesebb táplálkozásra való törekvésük során, az egészséges termékekre összpontosító élelmiszergyártók is profitálhatnak belőle.
peanutsusa.org.uk
Kapcsolódó cikkeink
A vegánok gyakrabban vásárolnak élelmiszert, mint a húsfogyasztók
A vegánok és vegetáriánusok lényegesen gyakrabban járnak élelmiszert vásárolni, mint…
Tovább olvasom >A növényi italokat gyártó Sproudba fektetett a Lantmännen
A svéd agrár-élelmiszeripari vállalat, a Lantmännen mintegy 10%-os részesedést szerzett…
Tovább olvasom >Lassul a növényi húsalternatívák piaca – visszavonulót fúj a brit Tesco
Várhatóan nem teljesíti a brit Tesco azt a 2020-ban kitűzött…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >