Amerikai földimogyoró: a siker képlete
A földimogyoró nemcsak rágcsálnivaló vagy épp mogyoróvaj formájában része az életünknek, hiszen fehérjeforrásként, hiszen ezek és származékaik számos potenciális felhasználási lehetőséget kínálnak az élelmiszergyártó ágazat és az állateledelgyártó ipar számára egyaránt.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/01/nuts-g178a495c9_1920-300x195.jpg)
(Fotó: Pixabay)
A földimogyoró tápanyagokban gazdag növényi fehérjeforrás, amely túlnyomórészt telítetlen zsírt és rostot tartalmaz. Számos élelmiszer fogyasztási trendbe beépíthető, például növényi alapú és flexitáriánus életmódba, valamint azok számára, akik a mediterrán, a DASH, vagy a MIND diétákat követi. Alacsony szénhidráttartalmú tartalma miatt a keto és az alacsony szénhidráttartalmú életmódot követő emberek számára is remek alternatíva.
Tökéletes snack
Kiemelkedő minőség, valamint egyenletes íz és textúra fémjelzi az Egyesült Államokban termesztett földimogyorót, ami tulajdonképpen maga a tökéletes, minden igényt kielégítő, természetesen csomagolt snack. Az alapvető vitaminok, ásványi anyagok és bioaktív vegyületek elismert forrása, amelyek segíthetnek megőrizni egészségünket
A jövő egészséges tápláléka
A Fortune Business Insights szerint az egészséges snackek globális piacának mérete 2027-re várhatóan eléri a 108,11 milliárd dollárt. Mivel a fogyasztók tápanyagban gazdag termékeket keresnek az egészségesebb táplálkozásra való törekvésük során, az egészséges termékekre összpontosító élelmiszergyártók is profitálhatnak belőle.
peanutsusa.org.uk
Kapcsolódó cikkeink
Hiányzik valami?
A NÉGYOSZ Konferencia a fenntarthatóbb hazai élelmezési rendszerek kialakítása címmel…
Tovább olvasom >Növényi alapú márkát vezet be a piacra a világ legnagyobb tejtermékgyártója
„Enjoy!” néven indított új növényi alapú márkát a Lactalis. A franciaországi…
Tovább olvasom >Tovább drágítja a narancslevet a gyenge brazil termés
A világ legnagyobb narancslétermelőjének számító Brazília friss előrejelzése szerint mintegy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >