Amerikai földimogyoró: a siker képlete
A földimogyoró nemcsak rágcsálnivaló vagy épp mogyoróvaj formájában része az életünknek, hiszen fehérjeforrásként, hiszen ezek és származékaik számos potenciális felhasználási lehetőséget kínálnak az élelmiszergyártó ágazat és az állateledelgyártó ipar számára egyaránt.

(Fotó: Pixabay)
A földimogyoró tápanyagokban gazdag növényi fehérjeforrás, amely túlnyomórészt telítetlen zsírt és rostot tartalmaz. Számos élelmiszer fogyasztási trendbe beépíthető, például növényi alapú és flexitáriánus életmódba, valamint azok számára, akik a mediterrán, a DASH, vagy a MIND diétákat követi. Alacsony szénhidráttartalmú tartalma miatt a keto és az alacsony szénhidráttartalmú életmódot követő emberek számára is remek alternatíva.
Tökéletes snack
Kiemelkedő minőség, valamint egyenletes íz és textúra fémjelzi az Egyesült Államokban termesztett földimogyorót, ami tulajdonképpen maga a tökéletes, minden igényt kielégítő, természetesen csomagolt snack. Az alapvető vitaminok, ásványi anyagok és bioaktív vegyületek elismert forrása, amelyek segíthetnek megőrizni egészségünket
A jövő egészséges tápláléka
A Fortune Business Insights szerint az egészséges snackek globális piacának mérete 2027-re várhatóan eléri a 108,11 milliárd dollárt. Mivel a fogyasztók tápanyagban gazdag termékeket keresnek az egészségesebb táplálkozásra való törekvésük során, az egészséges termékekre összpontosító élelmiszergyártók is profitálhatnak belőle.
peanutsusa.org.uk
Kapcsolódó cikkeink
Növényi alapú termékekkel kiváltható a hús, tojás és tej a fenntarthatóbb jövőért
Egyre többen választanak növényi alapú termékeket a hagyományos élelmiszerek helyett,…
Tovább olvasom >Íz és minőség nélkül nem maradnak versenyben a növényi alapú márkák
Ian Hepburn, a Flora Food Group marketingigazgatója arra figyelmeztetett egy…
Tovább olvasom >A Veganuár™ 2025 kiemelt élelmiszerlánc-partnere a Lidl volt
Csatlakozott a Lidl Magyarország a Veganuár™ 2025 kezdeményezéshez, mely arra…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >