AM-államtitkár: 2010 óta két és félszeresére nőtt a magyar konzervipar eredménye
A magyar konzervipar eredménye 2010 óta két és félszeresére nőtt, és erősödött az ágazat exportképessége is – jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az EKO Konzervipari Kft. több mint 3,2 milliárd forint értékű kapacitásbővítő fejlesztésének támogatói okiratátadásán hétfőn Nyíregyházán.
Feldman Zsolt elmondta, a konzervipar a hazai élelmiszerexport átlagos, 30 százalékos exportérték-teljesítményének dupláját érte el, vagyis termékeit jó áron jó és minőségben értékesítette az exportpiacokon. Ez is azt jelzi, mennyire fontos eleme és lába az ágazat a magyar élelmiszeriparnak és a nemzetgazdaságnak – tette hozzá.
Az államtitkár kifejtette, a kormány óriási hangsúlyt fektet az élelmiszeripar fejlesztésére, a Megújuló vidék, megújuló agrárium program keretében például mintegy 400 milliárd forintos támogatási igény érkezett be az élelmiszer-feldolgozó szakma ágazati szereplőitől.
Kapcsolódó cikkeink
Termelő és önellátó mezőgazdaságra van szükség
A húsipar fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban, és…
Tovább olvasom >Egyeztetés a hazai mezőgépgyártók és forgalmazók sikeréért
A sikeres hazai agrárium kulcsa a modernizáció, amely nemcsak gazdasági,…
Tovább olvasom >Öt és félmilliárd forint érkezik az anyajuhtartókhoz
Megkezdődött a termeléshez kötött anyajuhtartás támogatások kifizetése. Az európai uniós…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tojástermelők szövetsége: nem lesz hiány tojásból a következő napokban sem
Nem lesz hiány tojásból a következő napokban sem, de a…
Tovább olvasom >Szezámallergia: nem működik az új szabályozás
A szezámmagot felvették az allergének hivatalos listájára az Egyesült Államokban,…
Tovább olvasom >Oltalom alatt álló földrajzi árujelzők használatával kapcsolatos tudnivalók
Azok a termelők, akik földrajzi árujelző oltalom alatt álló (eredetvédett)…
Tovább olvasom >