Albániára és Luxemburgra is kiterjeszti tevékenységét a Wolt

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 25. 09:00

Elindult a Wolt Albániában és Luxemburgban is, ezzel bővítve az online élelmiszer-platform jelenlétét az EMEA-régióban.

A szolgáltatás először Luxemburg városában és Tiranában fogad majd rendeléseket, majd ezt követően a fővárosokon kívüli helyszíneken is elérhető lesz.

Az albániai és luxemburgi terjeszkedés a becslések szerint 3,5 millió új ügyfelet jelent – közölte a vállalat.

Olli Rissanen, a Wolt expanziós vezetője hatalmas lehetőséget lát a két új európai piacra való belépésben, ahol valódi változást szeretne elérni. Mint elmondta,

– Tárt karokkal fogadtak minket, és helyi éttermi és kiskereskedelmi partnereinkkel már szorosan együtt dolgozunk, ami szintén azt mutatja, hogy jó úton járunk.

A Wolt a két új piaccal együtt összesen 27 országban van jelen az EMEA-régióban.

A helsinki székhelyű technológiai cég lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy éttermekből, élelmiszerboltokból és más helyi üzletekből házhozszállítási szolgáltatást igénybe véve rendeljenek.

Szolgáltatásának támogatására a vállalat a technológiák széles skáláját fejleszti a helyi logisztikától kezdve a kiskereskedelmi szoftvereken át a pénzügyi megoldásokig.

A vállalat Wolt Market márkanév alatt élelmiszerüzleteket is üzemeltet.

A 2014-ben alapított Wolt 2022-ben egyesítette erőit a DoorDash-sel. 2022-ben a Wolt platform segítségével több mint 120 000 kereskedő 3 milliárd eurónál is nagyobb összegben forgalmat bonyolított tudósít az ESM.

Kapcsolódó cikkeink