A Tesco önkiszolgáló pénztárakra cseréli a hagyományos kasszákat

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 08. 12. 19:32

A Tesco számos nagyobb üzletéből kivonja a személyzettel rendelkező pénztárak többségét, mivel egyre nagyobb hangsúlyt fektet az önkiszolgáló pénztárakra.

A vásárlók szívesebben fizetnek az önkiszolgáló pénztáraknál

Az Egyesült Királyság legnagyobb szupermarketje bejelentette, hogy elkezdi csökkenteni az üzletekben elérhető hagyományos, emberes pénztárak számát a „vevői kereslet hiánya” miatt.

Azt mondták, hogy a nagyobb önkiszolgáló pénztári területeken végzett kísérletek sikeresnek bizonyultak.
Az új önkiszolgáló pénztárak rakodóterei háromszor hosszabbak a szabványos méreteknél, vagyis egyszerre hat táska is bepakolható.

A Tesco szóvivője a The Grocernek így nyilatkozott:

„Büszkék vagyunk arra, hogy vásárlóink ​​választási lehetőséget kínálunk a pénztárak terén, és sikeres próbák után néhány üzletünkben új, kocsival elérhető önkiszolgáló pénztárakat vezetünk be, amelyekben több hely áll rendelkezésre, és könnyebben átvehető. nagyobb üzletekhez használható”

Noha számos személyzettel rendelkező pénztár továbbra is működik, az átszervezés jelentős változást fog okozni az üzletek elrendezésében, ami egyes szakértők szerint lehetővé teszi a Tesco számára, hogy kihasználja a kasszák által hagyott teret.

Bryan Roberts, az IGD insights elemzője a The Grocernek nyilatkozva azt mondta, hogy a lépés lehetővé teszi a Tesco számára, hogy szezonális értékesítésre vagy egyéb promóciókra használja a teret. Azt is javasolta, hogy a nagyobb Tesco-üzletek kihasználhassák az üzlet különböző területeinek megnyitását, amikor a HFSS-kompatibilissé válnak.

Retail Gazette

Kapcsolódó cikkeink