A Tesco is részt vesz a Föld Órája akcióban

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 24. 13:50

A magyarországi Tesco áruházak csatlakoznak a Föld Órájához, amelynek keretében idén március 26-án este fél kilenctől egy órára csökkentik hipermarketeik világítását, és külső reklámfelületeiket teljesen elsötétítik. Ezzel az akcióval is a klímaváltozás elleni küzdelem jelentőségére kívánják felhívni a figyelmet.

A Tesco Magyarországon azzal járul hozzá a Föld Órája elnevezésű kezdeményezéshez, hogy az összes 3000 négyzetméternél nagyobb áruházában csökkenti a beltéri világítását, a kültéri reklámokat pedig erre az órára elsötétíti. Előzetes számítások szerint ez összesen mintegy 1257 kWh áram megtakarítását, és 511 kilogrammal kevesebb széndioxid kibocsátást jelent. A cég a Föld Óráját megelőző napokban számos üzletében népszerűsíti a kezdeményezést az áruházaiban található televíziókban vetített felhívással.

“A Föld Órája kezdeményezés egy ragyogó kommunikációs ötlet arra, hogy a klímaváltozás csökkentésének fontosságára ráirányítsa a figyelmet. Vállalatunk azonban egész évben elkötelezetten óvja a Föld energiakészletét, és eltökélt szándékunk, hogy 2020-ra áruházaink összes károsanyag kibocsátását 50%-kal csökkentjük a 2006-os bázisévhez viszonyítva. Számos beruházásunk szolgálja ezen célunk elérését, de legalább ennyire fontos a vásárlóinkkal közös törekvésünk is, amelynek keretében a szelektív hulladékgyűjtés által segítjük a környezet megóvását” – mondta el Iglódi-Csató Judit vállalati kapcsolatok igazgató.

Az Föld Órája kezdeményezésben résztvevő Tesco áruházak üzemelése az akció idején zavartalan lesz – írja a tozsdeforum.hu.

Kapcsolódó cikkeink