A strapabíró és átlátszó csomagolás a nyerő – eredmények a levesbetét száraztészta Termékmustrán

Szerző: STA Dátum: 2023. 01. 13. 10:23

Megkérdeztük a bírálókat a levesbetét száraztészta Termékmustra során, hogy tészta vásárlásakor mennyire tartják fontosnak a csomagolást, a kiszerelést, illetve azt is, hogy mi alapján választják ki a számukra legmegfelelőbb terméket. Kiderült, hogy még mindig a minőség a legfőbb tényező.

(Fotó: Pixabay)

A bírálók a különböző szempontokat 1-től 5-ig tartó skálán pontozták. Véleményük alapján elmondható, hogy száraztészta vásárlásánál a legfontosabb a magas minőség és a hazai termék preferálása, míg a csomagolás csak az 5. legfontosabb tulajdonság.

A csomagolástípusokat megvizsgálva a dobozos és a zacskós változat közül választhattak a válaszadók, amelyek közül a zacskós száraztészta a kedveltebb típus

A csomagolás fontos része az élelmiszernek, mert amellett, hogy védelmet nyújt, a rajta lévő információk alapján segítheti a legmegfelelőbb termék kiválasztását. A teszt eredményei alapján a száraztészta esetében a legfontosabb szempont a strapabíró és az átlátszó csomagolás, illetve lényegesnek ítélték a válaszadók azt is, hogy megtalálható legyen rajta a főzési útmutató. A válaszok alapján a legkevésbé mérvadó a csomagolás külső megjelenése, valamint a típusa.

Manapság egyre többen odafigyelnek a környezettudatosságra

Ennek következményeként létrejöttek a csomagolásmentes boltok, ahol sokféle termék mellett száraztészták is kaphatóak. De vajon fontos-e annyira a környezetbarát szemlélet, hogy hajlandóak legyünk lemondani a csomagolásról? A kérdőív segítségével megpróbáltuk erre is megtalálni a választ. A megkérdezettek többsége, 28,95 %-a nem szívesen vásárolna száraztésztát csomagolásmentes boltban és csak 10,53 % élne a csomagolásmentesség lehetőségével.

Nébih

Kapcsolódó cikkeink