A strapabíró és átlátszó csomagolás a nyerő – eredmények a levesbetét száraztészta Termékmustrán
Megkérdeztük a bírálókat a levesbetét száraztészta Termékmustra során, hogy tészta vásárlásakor mennyire tartják fontosnak a csomagolást, a kiszerelést, illetve azt is, hogy mi alapján választják ki a számukra legmegfelelőbb terméket. Kiderült, hogy még mindig a minőség a legfőbb tényező.

(Fotó: Pixabay)
A bírálók a különböző szempontokat 1-től 5-ig tartó skálán pontozták. Véleményük alapján elmondható, hogy száraztészta vásárlásánál a legfontosabb a magas minőség és a hazai termék preferálása, míg a csomagolás csak az 5. legfontosabb tulajdonság.
A csomagolástípusokat megvizsgálva a dobozos és a zacskós változat közül választhattak a válaszadók, amelyek közül a zacskós száraztészta a kedveltebb típus
A csomagolás fontos része az élelmiszernek, mert amellett, hogy védelmet nyújt, a rajta lévő információk alapján segítheti a legmegfelelőbb termék kiválasztását. A teszt eredményei alapján a száraztészta esetében a legfontosabb szempont a strapabíró és az átlátszó csomagolás, illetve lényegesnek ítélték a válaszadók azt is, hogy megtalálható legyen rajta a főzési útmutató. A válaszok alapján a legkevésbé mérvadó a csomagolás külső megjelenése, valamint a típusa.
Manapság egyre többen odafigyelnek a környezettudatosságra
Ennek következményeként létrejöttek a csomagolásmentes boltok, ahol sokféle termék mellett száraztészták is kaphatóak. De vajon fontos-e annyira a környezetbarát szemlélet, hogy hajlandóak legyünk lemondani a csomagolásról? A kérdőív segítségével megpróbáltuk erre is megtalálni a választ. A megkérdezettek többsége, 28,95 %-a nem szívesen vásárolna száraztésztát csomagolásmentes boltban és csak 10,53 % élne a csomagolásmentesség lehetőségével.
Nébih
Kapcsolódó cikkeink
Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az élelmiszeripar jövőjét azok a fiatal szakemberek formálják, akik tisztelik…
Tovább olvasom >Nébih: Villány térségében is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság nevű betegsége
Villány térségében is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság nevű betegsége,…
Tovább olvasom >Villány térségében is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság betegsége – fokozott védekezésre hívja fel a figyelmet a Nébih
A szőlő aranyszínű sárgaság betegséget okozó Grapevine flavescence dorée (FD)…
Tovább olvasom >További cikkeink
WHO: 50 százalékos drágulást sürgetnek a dohány, az alkohol és a cukros üdítők esetében
A következő tíz évben legalább 50 százalékkal kellene növelni a…
Tovább olvasom >Gyorsult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedése júniusban
Gyorsult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedése júniusban az S&P Global…
Tovább olvasom >Így változnak a gyógyszerárak: árkorlátozást vezetett be a kormány
Július 1-jétől életbe lépett a Nemzetgazdasági Minisztérium gyógyszerekre vonatkozó árkorlátozása,…
Tovább olvasom >