A strapabíró és átlátszó csomagolás a nyerő – eredmények a levesbetét száraztészta Termékmustrán
Megkérdeztük a bírálókat a levesbetét száraztészta Termékmustra során, hogy tészta vásárlásakor mennyire tartják fontosnak a csomagolást, a kiszerelést, illetve azt is, hogy mi alapján választják ki a számukra legmegfelelőbb terméket. Kiderült, hogy még mindig a minőség a legfőbb tényező.

(Fotó: Pixabay)
A bírálók a különböző szempontokat 1-től 5-ig tartó skálán pontozták. Véleményük alapján elmondható, hogy száraztészta vásárlásánál a legfontosabb a magas minőség és a hazai termék preferálása, míg a csomagolás csak az 5. legfontosabb tulajdonság.
A csomagolástípusokat megvizsgálva a dobozos és a zacskós változat közül választhattak a válaszadók, amelyek közül a zacskós száraztészta a kedveltebb típus
A csomagolás fontos része az élelmiszernek, mert amellett, hogy védelmet nyújt, a rajta lévő információk alapján segítheti a legmegfelelőbb termék kiválasztását. A teszt eredményei alapján a száraztészta esetében a legfontosabb szempont a strapabíró és az átlátszó csomagolás, illetve lényegesnek ítélték a válaszadók azt is, hogy megtalálható legyen rajta a főzési útmutató. A válaszok alapján a legkevésbé mérvadó a csomagolás külső megjelenése, valamint a típusa.
Manapság egyre többen odafigyelnek a környezettudatosságra
Ennek következményeként létrejöttek a csomagolásmentes boltok, ahol sokféle termék mellett száraztészták is kaphatóak. De vajon fontos-e annyira a környezetbarát szemlélet, hogy hajlandóak legyünk lemondani a csomagolásról? A kérdőív segítségével megpróbáltuk erre is megtalálni a választ. A megkérdezettek többsége, 28,95 %-a nem szívesen vásárolna száraztésztát csomagolásmentes boltban és csak 10,53 % élne a csomagolásmentesség lehetőségével.
Nébih
Kapcsolódó cikkeink
Makó új ipari korszakba lép – indul a kínai alumíniumdobozgyár
Történelmi léptékű beruházás zajlik Makón: a kínai CPMC vállalat hazai…
Tovább olvasom >Nébih: módosultak és kiegészültek a ragadós száj- és körömfájás járvány miatti intézkedések
Az országos főállatorvos a ragadós száj- és körömfájás (RSzKF) járvány…
Tovább olvasom >Újabb telepen igazolták a ragadós száj- és körömfájás jelenlétét a Nébih vizsgálatai
A Győr-Moson-Sopron vármegyei Levél településen egy tejelő szarvasmarha-állományban igazolta a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Módosultak és kiegészültek az RSzKF járvány miatti intézkedések
Újabb intézkedéseket vezet be és a már meglévőeken is módosít…
Tovább olvasom >További segítséget kapnak a ragadós száj- és körömfájás betegséggel sújtott agrárvállalkozások
A kormány lehetőséget teremt arra, hogy a Bérgarancia Alapból is…
Tovább olvasom >Miért lett olcsóbb a laktózmentes tej? – árrésstop, rejtett haszonkulcsok és a „mentes” termékek trükkje
Meglepő eredményre jutott egy friss árösszehasonlítás: a kormány által bevezetett…
Tovább olvasom >