A magyar szakácsok már keresnek annyit, mint Nyugat-Európában
Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint ugyan a vendéglátásban munkaerőhiány van, de a szakácsok már keresnek annyit, amennyit Nyugat-Európában, a szakácsképzésen azonban javítani kell.
Kovács László a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken elmondta: a szakácsoknak manapság már azért érdemes külföldre mennie, hogy tanuljanak, de aztán visszatérhetnek Magyarországra. Aki ambiciózus, az Magyarországon is meg tud élni a vendéglátásban – tette hozzá.
A szakácsképzést nem tartja megfelelőnek, mert, mint mondta 20-30-40 éves metódusokat próbálnak a gyerekeknek megtanítani minimális érdeklődés mellett.
Úgy vélte a szakácsszakma színvonalában ma jobb a helyzet, mint 10 éve, ez azonban annak tulajdonítható, hogy a korábban külföldre ment szakemberek kezdenek visszajönni, ők hozták azt a fellendülést, amire szükség van.
Egyben jelezte, az új turisztikai ügynökségtől azt várja, hogy nagyobb állami figyelem irányuljon a vendéglátásra. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A Visa és a Mastercard 30 milliárd dolláros megállapodást kötött
A Visa és a Mastercard 30 milliárd dolláros egyezségre jutott…
Tovább olvasom >Kényelmi, de nem luxus!
Nem csak a nagy élelmiszeripari vállalkozások írják a finger foodok…
Tovább olvasom >Zöld gasztronómia – Mi lehet a fenntartható siker receptje?
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállításon, az MMSZ HoReCa és Event…
Tovább olvasom >További cikkeink
MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >Megint egy Walmart-csokor! – A nap képe
Az amerikai üzletláncból származó „szokásos” képsorozatunk természetesen most sem Walmart-specifikus,…
Tovább olvasom >Fagylalt(kiszerelés?) – A nap videója
Kis fantáziával könnyű elképzelni, hogy így a pultosból is költő…
Tovább olvasom >