A magyar szakácsok már keresnek annyit, mint Nyugat-Európában
Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint ugyan a vendéglátásban munkaerőhiány van, de a szakácsok már keresnek annyit, amennyit Nyugat-Európában, a szakácsképzésen azonban javítani kell.
Kovács László a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken elmondta: a szakácsoknak manapság már azért érdemes külföldre mennie, hogy tanuljanak, de aztán visszatérhetnek Magyarországra. Aki ambiciózus, az Magyarországon is meg tud élni a vendéglátásban – tette hozzá.
A szakácsképzést nem tartja megfelelőnek, mert, mint mondta 20-30-40 éves metódusokat próbálnak a gyerekeknek megtanítani minimális érdeklődés mellett.
Úgy vélte a szakácsszakma színvonalában ma jobb a helyzet, mint 10 éve, ez azonban annak tulajdonítható, hogy a korábban külföldre ment szakemberek kezdenek visszajönni, ők hozták azt a fellendülést, amire szükség van.
Egyben jelezte, az új turisztikai ügynökségtől azt várja, hogy nagyobb állami figyelem irányuljon a vendéglátásra. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >NGM: a SZÉP-kártya tulajdonosok közel 12 százalékkal többet költöttek kártyáikról 2025 első negyedévében, mint tavaly
A SZÉP-kártya tulajdonosok közel 12 százalékkal többet költöttek kártyáikról 2025…
Tovább olvasom >További cikkeink
A balatonfüredi Bagaméri Dörgicsei Mandulása lett az Év Fagylaltja 2025-ben
A Magyar Cukrász Ipartestület szervezésében idén is folytatódott az Év…
Tovább olvasom >Megenni 120 000 dollárt – A nap videója
Egy performansz, amely során David Datuna művész elfogyaszt egy banánt,…
Tovább olvasom >13 az 1-ben – A nap képe
Legalábbis ezt az érzetet kelti ez a többfunkciós grillsütő: grillezőt,…
Tovább olvasom >