A Magyar Édességgyártók Szövetsége különleges snack-innovációt díjazott
A Magyar Édességgyártók Szövetsége 2023. május 23-án adta át az Édesség Innovációs Díját a pomázi Aloha Kft.-nek, amely a Csinta csakgyümölcs snack gyártója. Az elismerést a szárított gyümölcslapok új, csokoládés családjáért ítélték oda, amely jelentős újítást hozott a hazai édességpiacra.
A díj odaítélésével a Szövetség hazai vállalkozók munkáját ismeri el, akik a hagyományos édességkészítési módszereket modern, innovatív megoldásokkal ötvözik, választ adva a mai piaci kihívásokra. A Csinta gyümölcslapok ötlete egy évtizeddel ezelőtt, a Redő család konyhájában született meg, amikor a család tagjai nyers vegán étrendet követve kezdtek el kísérletezni a szilvapép vékony rétegeinek lassú szárításával. Az így előállított termékek, amelyek megőrizték a gyümölcsök eredeti ízét, hamar sikert arattak.
A Csinta termékei kezdetben kizárólag biogazdaságban termesztett gyümölcsökből, alacsony hőfokon, lassan szárítva készültek. A választék az évek során tízféle gyümölcsre bővült, melyek közül jelenleg fele bio minősítésű. A magas minőségű gyártás során a vállalat kizárólag a gyümölcsök természetes formáját használja fel, elkerülve minden ipari vagy természetes adalékanyag használatát.
Az új, csokoládéval kombinált gyümölcslapokat a nemzetközileg elismert Harrer Csokoládéműhely készíti, míg a csomagolásért a Carbon Group Communication grafikus csapata felelős. A termékek nem csupán a cég saját webshopjában, hanem más webáruházakban és országos áruházláncok polcain is helyet kaptak, köszönhetően a befektetői támogatásnak és a számos új kereskedelmi partnernek.
Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke az átadón elmondta, hogy büszkék lehetünk azokra a hazai vállalkozásokra, amelyek mernek új utakat járni, és amelyek innovációik révén hozzájárulnak a világ jobbá tételéhez. A Csinta csakgyümölcs snackek legújabb, csokoládés változata így nem csupán a piaci sikereket hivatott gyarapítani, hanem egyúttal a magyar édességipar hírnevét is öregbíti, új dimenziókat nyitva a hagyományos termékek között.
Kapcsolódó cikkeink
Változás a Storck Hungária vezetésében
2024. október 1-től Kernya Gergely váltja Fábián János alapító-ügyvezetőt a…
Tovább olvasom >Készlethiány és sztrájk miatt nőhet a banán, a csoki és az alkohol ára
A keleti és az Öböl-menti kikötőkben dolgozó part menti munkások…
Tovább olvasom >Egy ideig újra kapható lesz az ikonikus Marathon szelet az Egyesült Királyságban
A Mars Wrigley UK 34 év után ismét elérhetővé teszi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >