A maga nemében egyedi visszaváltórendszert tesztel a Lidl az Egyesült Királyságban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 02. 12. 09:25

A Lidl az Egyesült Királyságban első szupermarketként saját PET-palack és aludoboz visszaváltó rendszert tesztel Glasgow városában a hulladékmennyiség csökkentése céljából.

Február 8-tól a glasgow-i vásárlók a Lidl üzletekben elhelyezett automatákban válthatják vissza az üres PET- és alumíniumitalos-dobozokat pénzvisszatérítés fejében.

A Lidl mind a 21 glasgow-i üzlete részt vesz 2024. augusztus 11-ig tartó kezdeményezésben, amelyet – sikerétől függően – a diszkontlánc más városokra is kiterjeszthet.

A várakozások szerint a kezdeményekézés keretében havonta legalább 10,5 tonna automatákba leadott műanyagot és alumíniumot hasznosítanak majd újra új műanyag- és alumínium-termékek formájában.

A vásárlók minden egyes visszaváltott palack, vagy aludoboz után 5 pennyt kapnak, amelyet vagy az üzletben fizetéskor beválthatnak a kasszáknál, vagy felajánlhatnak a Lidl STV Children’s Appeal nevet viselő jótékonysági partnerének

A visszaváltható tételek számának nincs felső korlátja, és a diszkont bármely kiskereskedőnél vásárolt palackokat és aludobozokat visszaváltja, amennyiben azok épek és tiszták.

A bevezetésre azt követően kerül sor, hogy a skót kormány elhalasztotta a betétdíjas rendszer (DRS) bevezetését 2023. augusztus 16-áról 2025. október 1-jére.

A Lidl rendszere a vállalat által a DRS előkészítése során kiépített infrastruktúrát fogja használni. A DRS-sel ellentétben azonban a Lidl saját rendszerében nem fogja betétdíjjal terhelni az egyes termékek kiskereskedelmi árát.

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink