A járvány óta sokkal többen esznek húshelyettesítőket
Az európai fogyasztók fele jóval több húsalternatívát fogyaszt, amióta kitört a járvány, 80%-uk pedig megváltoztatta húsfogyasztási szokásait, derül ki az Amcor kutatásából.
A felmérés szerint, amelyben 1000 vásárló vett részt Angliából, Németországból, Franciaországból, Olaszországból és Hollandiából, egyre tudatosabbak a fogyasztók az élelmiszerek származását és összetevőit illetően.
Az Egyesült Államok fordult a legnagyobbat húsfogyasztási szokások terén: az Amcor eredményei alapján a megkérdezettek 12%-a hagyta abba teljesen a húsevést a járvány óta. A változó szokásokból az olyan cégek, mint a Beyond Meat vagy az Impossible Food egyre nagyobb hasznot húznak.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Amcor: kávévásárláskor a csomagolás és újrahasznosíthatóság is fontos
Egy az Amcor által végzett kutatásból kiderült, hogy az európai…
Tovább olvasom >Európában háromból két vásárló rendszeresen vesz sajátmárkás termékeket
Egy új jelentés szerint az európai fogyasztók 70%-a rendszeresen vásárol…
Tovább olvasom >Műanyag-újrahasznosító üzembe ruház a Mondelez Ausztráliában
A Mondelez szerint a szabadalmaztatott cseppfolyósítási technológia segítségével a műanyaghulladék…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >