A járvány óta sokkal többen esznek húshelyettesítőket
Az európai fogyasztók fele jóval több húsalternatívát fogyaszt, amióta kitört a járvány, 80%-uk pedig megváltoztatta húsfogyasztási szokásait, derül ki az Amcor kutatásából.
A felmérés szerint, amelyben 1000 vásárló vett részt Angliából, Németországból, Franciaországból, Olaszországból és Hollandiából, egyre tudatosabbak a fogyasztók az élelmiszerek származását és összetevőit illetően.
Az Egyesült Államok fordult a legnagyobbat húsfogyasztási szokások terén: az Amcor eredményei alapján a megkérdezettek 12%-a hagyta abba teljesen a húsevést a járvány óta. A változó szokásokból az olyan cégek, mint a Beyond Meat vagy az Impossible Food egyre nagyobb hasznot húznak.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Európában háromból két vásárló rendszeresen vesz sajátmárkás termékeket
Egy új jelentés szerint az európai fogyasztók 70%-a rendszeresen vásárol…
Tovább olvasom >Műanyag-újrahasznosító üzembe ruház a Mondelez Ausztráliában
A Mondelez szerint a szabadalmaztatott cseppfolyósítási technológia segítségével a műanyaghulladék…
Tovább olvasom >Anuga Meat – a globális húsipari fórum
Az október 7-11 között Kölnben megrendezésre kerülő Anuga élelmiszeripari vásáron…
Tovább olvasom >További cikkeink
Merre tovább Student Design?
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás adott otthont a POPAI nemzetközi…
Tovább olvasom >A Borsodi a magyar futballválogatott hivatalos söre
Együttműködési megállapodást kötött a Borsodi Sörgyár és a Magyar Labdarúgó…
Tovább olvasom >1,1 milliárd dolláros megállapodást kötött a Coca-Cola és a Microsoft
Az italgyártó már közel egy éve dolgozik a generatív mesterséges…
Tovább olvasom >