Amcor: kávévásárláskor a csomagolás és újrahasznosíthatóság is fontos

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 06. 10. 09:39

Egy az Amcor által végzett kutatásból kiderült, hogy az európai kávéfogyasztók kávévásárláskor az íz, az aroma, a márka és az ár mellett a fenntarthatósági szempontokra is figyelnek.

A globális csomagolóipari vállalat, az Amcor több mint 1600 európai kávéfogyasztót kérdezett preferenciáikról és a kávévásárlási döntéseiket befolyásoló tényezőkről.

Csomagolás és újrahasznosíthatóság

A kutatás azt is mutatja, hogy a fogyasztók egyre inkább figyelembe vesznek olyan más szempontokat is, mint például a csomagolás és az újrahasznosíthatóság, ami a korábbi években nem feltétlenül volt jellemző.

Az Amcor szerint a vásárlók közel 70%-a legalább néha kizárólag a csomagolás alapján választ kávét.

A kutatás szerint a csomagolás különösen a 18-34 éves korosztály számára fontos szempont vásárláskor.

A válaszadók fele (50%) a kávé csomagolásának kényelmét tartja nagyon fontosnak, míg a fogyasztók 33%-a állítja, hogy nem vásárolna újra egy adott csomagolást, ha az nem lenne könnyen használható.

Az Amcor azt ajánlja, hogy a kávémárkák a csomagolás funkcionalitását egyértelmű grafikával és üzenetekkel emeljék ki a csomagolás felületén.

– Ezek a megállapítások kiemelik a csomagolás és a márka iránti bizalom növelése közötti pozitív összefüggést – nyilatkozta Giorgio Dini, az Amcor kávémarketing menedzsere. – A jól megtervezett csomagolás igazodhat a fogyasztói preferenciákhoz, és jelentősen befolyásolhatja a vásárlási döntéseiket.

Fókuszban a fenntarthatóság

Aligha meglepő módon a modern európai fogyasztók elvárják, hogy az általuk vásárolt kávémárkák nagyobb hangsúlyt fektessenek a fenntarthatóságra.

A tanulmány szerint a válaszadók 44%-a állítja, hogy a fenntarthatóság pozitívan befolyásolja, a következő vásárláskos is újra adott termék mellett döntenek-e.

A 18-34 éves korosztály alapvető tényezőnek tekinti ezt, 46%-uk a társadalmi és környezeti tényezőket helyezi előtérbe, amikor vásárlás során kávét választ.

Végül, amikor a kávé csomagolásáról van szó, a fogyasztók a kevesebb műanyagot és az újrahasznosíthatóságot részesítik előnyben.

Ez az érzés különösen erős Nagy-Britanniában, ahol a brit válaszadók 73%-a az újrahasznosíthatóságot tartotta a legfontosabb szempontnak.

ESM

Kapcsolódó cikkeink