A horeca ügyfeleket kiszolgáló Sligro veszi meg a Metro Belgiumot

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 08. 09:36

Zöld lámpát kapott a Sligro és a Van Zon a belgiumi Metro felvásárlására az antwerpeni cégbíróságtól.

A leendő vevők és a szakszervezetek múlt héten már találkoztak a bíróságon, ahol ismertették elképzeléseiket a Metro Cash&Carry Belgium jövőjéről.

A bíróság megállapította, hogy a Sligro tette a legjobb ajánlatot és különösen az evergemi üzletet átvenni kívánó Van Zonnal való együttműködésben kínálta a legjobb feltételeket az ügyben eljáró bíró szerint.

A Sligro több mint 47 millió eurót fizet nagykereskedelmi versenytársáért és 506 alkalmazottnak kínál „fenntartható jövőt”. A Sligro a központból és a regionális szervezetből „mintegy 100 alkalmazottat” vesz át. A holland vállalat végül a 11 üzlet közül kilencet szerez meg: az Antwerpen-Észak üzletből csak az alkalmazottakat veszi át, míg az evergemi (Kelet-Flandria) üzlet a Van Zonhoz kerül.

A belga hatóság már korábban jelezte, hogy engedélyezné az átvételt, bár a hivatalos vizsgálat még nem zárult le. Az átalakulás során a felügyelet „rengeteg időt és energiát fektetett a piaci következmények vizsgálatába” – írja a Sligro, minek végén a hatóság kiadott határozat értelmében a tranzakció azonnal megtörténhet.

Retail Detail

Kapcsolódó cikkeink