A holland DSM és a francia Avril 2022-től növényi fehérjét gyárt
A holland Royal DSM és a francia mezőgazdasági-élelmiszeripari cég, az Avril repce-(kanola)alapú fehérje előállításába kezd élelmiszeripari felhasználásra 2022-től. A két vállalat által létrehozott joint venture Olatein néven fut, amelyben a DSM 75%-kal, a gazdálkodók alkotta Avril pedig 25%-kal részesedik.
Egyre több élelmiszeripari vállalat célozza ma már a növényi alapú fehérjék piacát fehérjehiányra, és egyre kevesebb vörös hús fogyasztása felé mutató trendre számítva. A globális fehérjepiac a becslések szerint 2019-ben 18,5 milliárd dollárra volt tehető és a Markets and Markets piackutató szerint 2025-re elérheti 40,6 milliárd dollárt.
Az Avril emellett az Olateinnek saját maga feldolgozta GMO-mentes repcelisztet is tervez szállítani, aminek előkészületei már megkezdődtek.
Kapcsolódó cikkeink
Amerikai campusok: több növényi alapú étel
Az Egyesült Államokban a főiskolai és egyetemi hallgatók hamarosan a…
Tovább olvasom >Malacunk van a növényi alapú termékekkel
Ha a jelen és a jövő élelmiszeripari trendjeiről esik szó,…
Tovább olvasom >A francia Avril a növényi alapú üzletágra fókuszál
A francia agrár-élelmiszeripari csoport, az Avril állatfeldolgozó üzletágának eladása mellett…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az euróövezeti infláció 2,4 százalék volt március után áprilisban is
Az elemzői várakozásokkal összhangban március után áprilisban is 2,4 százalék…
Tovább olvasom >Suppan Gergely: egyértelműen véget ért a recesszió Magyarországon
Egyértelműen véget ért a recesszió Magyarországon, mostantól csak a növekedés…
Tovább olvasom >K&H: jól látszik az inflációs anomália, mást érzékelnek a vásárlók
Hiába fékezett nagyot az infláció, a K&H biztos jövő felmérésének…
Tovább olvasom >