Magazin: A gyümölcs valódi lelke

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 10. 10. 07:12

„Borban az igazság, pálinkában az őszinteség” – tartja a mondás. Mert pálinkát főzni ugyan állítólag bármiből lehet, de igazán jó pálinkát csak minőségi alapanyagból, hozzáértéssel, odafigyeléssel készíthetünk.

A kizárólag magyar termelőktől vásárolt, gondosan válogatott, zamatos gyümölcsök hamisítatlan íze adja a Mátyás Pálinkák összetéveszthetetlen zamatát – vallja Nagy László, a Kunság-Szesz Zrt. vezérigazgatója. A hungarikumok bővülő kínálatában szükségét éreztük a magyar tradíciókat hordozó különleges minőség megteremtésének. Ezért hívtuk életre anyavállalatunk szárnyai alatt 2013-ban Magyarország egyik legkorszerűbb pálinkafőző üzemét, a Mátyás Pálinkaházat. Pálinkafőzdénk ötvözi a legmodernebb technológiát, a kisüsti főzésmódot, az irányított cefrekezelést a tradíciókkal annak érdekében, hogy minden korosztály és fogyasztócsoport megtalálja a maga számára ideális ízvilágot, zamatot.

Az új pálinkák a Mátyás termékcsaládon belül kerülnek piacra Mátyás Pálinkák néven, amely terméknév a kiváló minőséget hivatott garantálni. Ezt igazolják vissza az elismerések. 2018-ban a Quintessence és a Brilliante Pálinka és Párlat versenyen, valamint a 2018-ban és 2019-ben Tirolban megrendezett Destillata Nemzetközi Párlatversenyen a Mátyás Pálinkák közül többet arany- és ezüstéremmel jutalmaztak. 2019-ben a Nemzeti Pálinkakiválóság Program elismeréseként a Mátyás Málna pálinka és a Mátyás Irsai Olivér szőlőpálinka Pálinkakiválóság címet nyert.

A pálinka nem egy a sok szeszes ital közül. A pálinka a gyümölcs valódi lelke. Benne van a termelő szakértelme, a főzőmester tapasztalata, mint ahogyan azt magunk is valljuk: A lényeg, hogy a pohárba töltve felismerjük a gyümölcsöt, ne a címke döntsön! (x)

Kapcsolódó cikkeink