Magazin: A gyümölcs valódi lelke
„Borban az igazság, pálinkában az őszinteség” – tartja a mondás. Mert pálinkát főzni ugyan állítólag bármiből lehet, de igazán jó pálinkát csak minőségi alapanyagból, hozzáértéssel, odafigyeléssel készíthetünk.
A kizárólag magyar termelőktől vásárolt, gondosan válogatott, zamatos gyümölcsök hamisítatlan íze adja a Mátyás Pálinkák összetéveszthetetlen zamatát – vallja Nagy László, a Kunság-Szesz Zrt. vezérigazgatója. A hungarikumok bővülő kínálatában szükségét éreztük a magyar tradíciókat hordozó különleges minőség megteremtésének. Ezért hívtuk életre anyavállalatunk szárnyai alatt 2013-ban Magyarország egyik legkorszerűbb pálinkafőző üzemét, a Mátyás Pálinkaházat. Pálinkafőzdénk ötvözi a legmodernebb technológiát, a kisüsti főzésmódot, az irányított cefrekezelést a tradíciókkal annak érdekében, hogy minden korosztály és fogyasztócsoport megtalálja a maga számára ideális ízvilágot, zamatot.
Az új pálinkák a Mátyás termékcsaládon belül kerülnek piacra Mátyás Pálinkák néven, amely terméknév a kiváló minőséget hivatott garantálni. Ezt igazolják vissza az elismerések. 2018-ban a Quintessence és a Brilliante Pálinka és Párlat versenyen, valamint a 2018-ban és 2019-ben Tirolban megrendezett Destillata Nemzetközi Párlatversenyen a Mátyás Pálinkák közül többet arany- és ezüstéremmel jutalmaztak. 2019-ben a Nemzeti Pálinkakiválóság Program elismeréseként a Mátyás Málna pálinka és a Mátyás Irsai Olivér szőlőpálinka Pálinkakiválóság címet nyert.
A pálinka nem egy a sok szeszes ital közül. A pálinka a gyümölcs valódi lelke. Benne van a termelő szakértelme, a főzőmester tapasztalata, mint ahogyan azt magunk is valljuk: A lényeg, hogy a pohárba töltve felismerjük a gyümölcsöt, ne a címke döntsön! (x)
Kapcsolódó cikkeink
A jó pálinka valódi gazdasági érték
A magyar pálinka kivívta magának a sikereket, nem véletlen, hogy…
Tovább olvasom >Magyar termelők piacra jutását segíti a SPAR
Finiséhez érkezett a tavaly elindult Hungaricool by SPAR termékinnovációs verseny:…
Tovább olvasom >Édes keserűink
Lassan, de folyamatosan növekszik a keserűlikőrök piaca, fogyasztóik túlnyomóan íz-…
Tovább olvasom >További cikkeink
Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Liptai Zsolt lett az év bortermelője
A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2024 elismerését…
Tovább olvasom >Tippek a bankkártyás csalások elkerülésére az ünnepi forgatagban
A karácsonyi időszak a vásárlás öröméről szól, ám ilyenkor a…
Tovább olvasom >