A jó pálinka valódi gazdasági érték
A magyar pálinka kivívta magának a sikereket, nem véletlen, hogy az egyes számú hungarikumként tartjuk számon, mondta Nagy István agrárminiszter a 13. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny díjátadó gáláján Debrecenben.

(Fotó: Pixabay)
A miniszter kiemelte, hogy az esemény a Kárpát-medence legnagyobb pálinkaversenye. A megmérettetésen használt 100 pontos bírálói rendszer széles és mély lehetőséget ad a pálinkák és párlatok közötti különbségtételre, a legjobb minták kiválasztására. A versenyre nevező kereskedelmi főzdék, bérfőzdék, bérfőzetők és főzőmesterek, magánfőzök kiváló minőségű pálinkákkal és párlatokkal neveztek idén is, méltón képviselve mindazt, amit a verseny neve, a Quintessence szó jelent – legjava, a lényege, a netovábbja valaminek, tette hozzá.
Nagy István arról is beszélt, hogy a pálinkafőzés nagy múltra tekint vissza hazánkban
Mára eljutottunk a minőségi pálinkákhoz, a táji pálinkák feléledéséhez, az újra sokszínű és sokízű pálinkakultúrához. A jó pálinka nemcsak nemes ital, de valódi gazdasági érték. A főzdék munkát, megélhetést adnak, közben pedig fejlesztenek, újabb és újabb innovatív megoldásokat keresnek, hogy biztosítsák a minőséget. Sőt, nekünk, magyaroknak a pálinka sokkal többet jelent, mint puszta gazdasági tényező. Része a kultúránknak, a nemzeti identitásunknak, ahogyan az olaszoknak a grappa, a skótoknak a whisky vagy a görögöknek az ouzo, mutatott rá a tárcavezető.
AM
Kapcsolódó cikkeink
Még lehet nevezni az idei Brillante párlatversenyre
Elindult a nevezés a Brillante – 2023 Nemzetközi Pálinka- és…
Tovább olvasom >A hungarikumok adják a nemzet, a haza, az otthon érzését
Közös küldetésünk, hogy a hungarikumok, a nemzeti értékek segítségével megőrizzük…
Tovább olvasom >Az Év pálinkás bonbonját is keresik a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon
Először hirdetik meg az Év pálinkás bonbonja versenyt, amelyet a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Teljesen alkoholmentes és páratlan ízvilágú: itt az új Stella Artois 0.0%
Az idén 50 éves Borsodi Sörgyár új, 0,0%-os alkoholmentes termékkel…
Tovább olvasom >„Az év legnagyobb volumenű képzési programja díjat” nyerte el a Vajda-Papír
A Vajda-Papírnak ítélte oda az „Az év legnagyobb volumenű képzési programja…
Tovább olvasom >Életbe lépett a rovarfehérjékkel kapcsolatos új szabályozás
Szigorúbb szabályozás lépett életbe, a rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereken fel kell…
Tovább olvasom >