A friss tej több mint 40%-át állatbarát gazdaságoktól szerzi be az Aldi Németországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 16. 09:40

Az Aldi bejelentése szerint a németországi üzleteiben árusított friss tej több mint 40%-át “állatbarát”, szabad és bio/prémium tartási technológiát alkalmazó gazdaságokból szerzi be.

Az eredmény “fontos mérföldkő” a kiskereskedelmi lánc számára, hiszen a tervezettnél egy évvel korábban érte el a kitűzött célt.

A friss hús kategóriában az eladásoknak már közel 20%-át adják a magasabb állattartási rendszerekből származó termékek – közölte az Aldi.

Idén novemberben az Aldi Süd frisshús-kínálatában először ért el heti szinten 25% feletti részesedést a szabadtartású és bio/prémium termékkör.

Dr. Julia Adou, az Aldi Süd társadalmi felelősségvállalásért felelős igazgatója kijelentette: “A szemléletváltásával az Aldi ambiciózus célokat tűzött ki a állatok jólétének javítása érdekében. Az a tény, hogy a tej kategóriában ma újabb mérföldkövet értünk el, azt mutatja, hogy jó úton járunk, és érdemes ezen az úton maradnunk.”

Katrin Beyer, az Aldi Nord kategóriamenedzsmentért felelős üzletág-igazgatója hozzátette: “A kihívásokkal teli külső környezet ellenére továbbra is következetesen a magasabb szintű tartási formák elterjesztésére összpontosítunk – mind a friss hús, mind a fogyasztói tej esetében”.

ESM

Kapcsolódó cikkeink